Foto cedida per Estrella Damm


Som molts els que, ja sigui per un concert o per celebrar Sant Jordi, hem entrat a L’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. Però, quina història hi ha entre aquestes parets? Ho podem descobrir a través de les visites guiades que ens ofereixen: per apuntar-vos-hi només cal que en reserveu l’entrada aquí.

Foto cedida per Estrella Damm

I és que en l’edifici monumental del número 515 del carrer Rosselló de Barcelona s’hi va elaborar cervesa durant més de 85 anys. La seva història comença al 1905 amb la inauguració de La Bohèmia, una fàbrica avançada al seu temps, que va ser tot un referent tecnològic a nivell europeu. Amb el pas dels anys, l’empresa va anar creixent i va traslladar la seva producció a Santa Coloma de Gramenet i a El Prat de Llobregat −on ara s’elaboren i es distribueixen els seus productes a tot el món− i l’Antiga Fàbrica va passar a acollir només les oficines centrals de la companyia.

El viatge per la història de l’Antiga Fàbrica s’inicia a l’esplanada de l’entrada principal, flanquejada per la impressionant reixa dissenyada per Javier Mariscal. La primera parada és l’Arxiu Històric de Damm, una de les col·leccions privades més importants de Catalunya, que compta amb més de 147.000 articles classificats i digitalitzats, entre objectes, fotografies i centenars de pel·lícules que sumen més de 6.100 hores de visionat en sessió contínua.

Foto cedida per Estrella Damm

La visita a l’antic recinte industrial continua pels diferents espais de l’edifici on abans s’elaborava la cervesa, avui reconvertits en sales on se celebren actes culturals, esportius i gastronòmics amb els quals l’empresa col·labora, i que han convertit l’Antiga Fàbrica Estrella Damm en un punt clau en la vida social i cultural de la ciutat de Barcelona. Si bé al segon pis hi havia els dipòsits en què es guardaven les matèries primeres, al primer pis hi havia les bàscules per pesar-les. A més, trobem les calderes originals en què es coïa la cervesa i la sala de màquines, des d’on es proporcionava energia a tota la fàbrica. El punt i final a la visita ve acompanyat d’un tast guiat de cerveses Damm, en què s’aprèn a degustar-les, a conèixer les principals diferències entre estils i a apreciar les característiques organolèptiques de cada una d’elles.

Foto cedida per Estrella Damm

Nou comentari

El piano

Comparteix

La nova cançó de Joan Dausà

Sortegem 3 entrades dobles per la festa de presentació a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm
Comparteix

The Look of Love

Nina Simone, Dionne Warwick i Diana Krall canten la cançó popularitzada per Dusty Springfield
Comparteix

Jove per sempre

Que sempre facis coses per als altres i deixis que ells les facin per a tu
Comparteix

Bob Dylan, només ho sap el vent

Per quants camins l'home haurà de passar/ abans que arribi a ser algú?

Passadís

Comparteix

Les mans del metro de Nova York

14 fotografies que retraten gestos, guants i dits durant un trajecte subterrani
Comparteix

Paraules (úniques) d’amor

14 dibuixos descriuen mots singulars d'arreu del món relacionats amb l'art d'estimar
Comparteix

El naïf del Duaner Rousseau

14 quadres mostren l'evolució del pintor francès
Equipo Crónica. Sense títol, 1972. Aquarel·la i guaix sobre teixit, 54 x 39 cm.
Comparteix

Tots van ser Picasso

Els Espais Volart exposen la col·lecció de 400 tapets decorats per artistes i escriptors en solidaritat amb el pintor

Comparteix