Catorze
Bouchra Khalili, entre cercles i constel·lacions

Twenty-Two Hours. Khalili, Bouchra, 2018. Vista de l’exposició de Bouchra Khalili Stories within stories. Bildmuseet, 2022. Foto: Mikael Lundgren, Bild i Norr, Umea, Suècia.


Catorze recomana Entre cercles i constel·lacions, l’exposició del Macba que aplega els projectes que Bouchra Khalili (Casablanca, 1975) ha fet els últims deu anys: des de pel·lícules i instal·lacions, fins a fotografies i material documental. Tot plegat per convidar-nos a reflexionar sobre l’oralitat, la nostra capacitat d’intervenció en la producció de la història i l’agència política de subjectes invisibilitzats.

Som testimonis de la nostra pròpia història, però quina és la història que es consolida com a memòria col·lectiva? A qui correspon, qui la transmet? Basant-se en diverses formes d’historiografia i en converses i material d’arxiu, Bouchra Khalili explora les lluites anticolonials i les històries d’alliberament i solidaritat postcolonial. En aquesta exposició podem veure com el llenguatge i la parla constitueixen una part essencial de la seva recerca, ja que els utilitza com una forma de resistència davant dels poders hegemònics.

El títol de l’exposició fa referència a l’Al-Halqa, «el cercle» o «l’assemblea», una tradició centenària del Marroc que consisteix a presentar relats orals en espais públics, en els quals la intervenció dels oients hi té un paper essencial i la narració es desplega en múltiples capes. A través d’un diàleg constant entre la història i el nostre present, l’exposició reflexiona sobre la pertinença, l’acció cívica i la necessitat d’allò que l’artista anomena «ciutadania radical».


Vista de Bouchra Khalili. Entre cercles i constel·lacions. Foto: Miquel Coll, 2023.


Què: Entre cercles i constel·lacions.
On: al Macba.
Quan: fins al 21 de maig.
Més informació.

Més notícies

Les últimes paraules d’Espinàs

Comparteix
Reproduïm el comiat que l'escriptor va deixar gravat per al dia del seu funeral
:  - Mobile

Carlos Pazos explora el límit entre el bon i el mal gust

Comparteix
La Fundació Vila Casas ens convida a preguntar-nos què és art bo i què no
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa