Foto: Museu de la Vida Rural

Catorze recomana la jornada amb què el Museu de la Vida Rural acomiadarà l’exposició Generació [Re], que tindrà lloc el divendres 16 de desembre de 2022. La mostra, però, serà oberta al públic fins al 8 de gener de 2023.

L’exposició ha sigut l’eix vertebrador de gran part de l’acció cultural del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí durant el 2022. Al seu voltant i al llarg de tot l’any, el museu de la Fundació Carulla ha programat visites guiades, una proposta educativa, activitats per a tots els públics i un pòdcast amb vuit episodis. Totes les activitats han servit per reflexionar sobre una generació marcada per la seva actitud constructiva i propositiva davant dels reptes de present i de futur.

Així serà la jornada de cloenda:

18:30 h: projecció de Soñando un lugar, d’Alfonso Kint, documental premiat que mostra una visió diferent sobre el present dels pobles i seves immenses possibilitats; una aposta que planteja el dubte de si viure concentrats en les ciutats és realment una necessitat o una costum difícil de canviar i que tracta de forma optimista el fenomen del despoblament, tractant-lo amb un to fresc i desenfadat.

19:40 h: després de la projecció, debat obert al públic on participaran Anna M. Andevert i Àlex Rebollo, comissaris de l’exposició; els artistes Marta R. Chust i Roc Domingo Puig; i la directora del Museu, Gemma Carbó.

20:20 h: inauguració de la instal·lació artística Pedra i plàstic, dels artistes Marta R. Chust i Roc Domingo. L’obra és una aproximació al desplegament de la tecnologia d’internet d’alta velocitat sobre el territori del Pirineu. Des de la recerca artística, el vídeo i la instal·lació, ofereix un marc ampli sobre aquesta problemàtica i proposa una lectura política de la situació travessada per les afectacions en el territori, la tecnologia, la producció de paisatge, la identitat local i el capital. A més, reflexiona sobre les tensions entre l’imaginari tradicional de la pedra —allò romànic, rústic, folklòric, o natural— i el plàstic —allò construït, administrat, intervingut o artificial— on la idealització de la muntanya contrasta amb el sosteniment de la vida en aquest context.

20:40 h: Un cop acabada la inauguració, se sortejarà una de les peces de l’exposició Generació [Re] entre totes les persones que l’han visitat i participat al suro: la bicicleta elèctrica Carmela.

Què: la jornada d’activitats de cloenda de l’exposició Generació [Re].
On: al Museu de la Vida Rural (L’Espluga de Francolí).
Quan: el divendres 16 de desembre de 2022.

Més informació.

Detall de la instal·lació Pedra i plàstic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa