Mòmia d’un jove (detall). Probablement Hawara, El Fayum, Egipte, Període Ptolemaic tardà – Període Romà primerenc, c. 100 aC – 100 dC .© Trustees of the British Museum.

Catorze recomana l’exposició Mòmies d’Egipte: Redescobrint sis vides, que es pot visitar al CaixaForum Barcelona fins al 23 de març de 2023.

A l’antic Egipte, la momificació servia per sobreviure a la mort i conduir el cos a la vida del més enllà. El CaixaForum Barcelona, amb la col·laboració del British Museum, presenta l’exposició Mòmies d’Egipte: Redescobrint sis vides, que il·lustra la història que s’amaga rere sis mòmies egípcies –un funcionari, dos sacerdots, una dona casada, un nen i un jove grecoromà– i ofereix una visió de com vivia i moria la gent al llarg de la vall del Nil entre el 800 aC i el 100 dC.

L’exposició aprofundeix en els processos de momificació, la visió de la mort dels antics egipcis i el concepte del més enllà en aquesta antiga civilització. El recorregut de l’exposició explora la identitat d’aquests sis ciutadans que van viure a l’antic Egipte gràcies als nous descobriments aportats per tecnologia puntera no invasiva, que permet desembolcallar virtualment les seves fràgils restes i ha permès analitzar pràctiques curatives i intercanvis culturals a través del testimoni vital de tots els exemplars, com també el paper de la dona o el de l’infant a l’antic Egipte.

Què: l’exposició Mòmies d’Egipte: Redescobrint sis vides.
On: al CaixaForum Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8).
Quan: fins al 23 de març de 2023.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa