Foto: FeistyTortilla


El futur és ara. La tecnologia és present en tots els aspectes del nostre entorn i la nostra vida, la domèstica i la social, i és imprescindible reflexionar i experimentar sobre la relació entre les persones, la tecnologia i les ciutats, l’entorn on conviuen. Del 5 a l’11 de novembre Barcelona celebra la Smart City Week per apropar a la ciutadania el concepte de ciutat intel·ligent, entès com la capacitat d’utilitzar les noves tecnologies i el coneixement acumulat per avançar cap a un entorn urbà més inclusiu i sostenible.

La Smart City Week convertirà els barris de la ciutat en espais oberts al diàleg, la reflexió i l’aprenentatge per debatre sobre els reptes, els límits i les oportunitats que ens ofereixen les ciutats intel·ligents, i ho farà al voltant de quatre eixos fonamentals que representen la relació de la ciutadania amb els elements del seu entorn: la casa, el barri, la ciutat i el món.
 

Foto: barcelona.cat


Des de l’acte d’obertura, el dia 5 de novembre, a Ca l’Alier, el nou centre d’innovació urbana de Barcelona, i durant tota la setmana, l’esdeveniment ofereix més de cinquanta activitats gratuïtes entre les quals destaquen conferències, debats, itineraris, visites guiades i tallers per a tota la família:

Talks
Cursos, conferències i debats en diversos espais sobre informació geogràfica, intel·ligència artificial, sostenibilitat… Un ampli ventall de temàtiques que afecten la ciutat i les persones que hi viuen, des de casa –i la casa– però amb la mirada al món. Podeu consultar tota la graella aquí.

Walks
La ciutat és un espai, i en l’espai hi ha moviment. La Smart City Week proposa diverses rutes i visites guiades a punts estratègics de la ciutat com el 22@, un recorregut per la història del port franc, i ens anima a reflexionar sobre les conseqüències de la contaminació, conèixer el Barcelona Supercomputing Center i el Pier01 Barcelona Tech City. Totes les rutes i visites proposades són gratuïtes, només cal inscriure-s’hi prèviament. Podeu consultar-les totes en aquesta graella.

Labs
L’experiència és un grau i la Smart City Week ofereix espais on desenvolupar projectes relacionats amb la ciutat. Ja sigui en forma d’incubadora d’idees com el Citython o de tallers de governança de dades, experiència ciutadana dels més joves, energies renovables o del mapa sonor de Barcelona. Una àmplia oferta d’activitats per als qui volen, a més d’aprendre, experimentar.

Kids
Perquè els més petits coneguin com es relaciona la ciutat amb la tecnologia, i com ho fan també les persones, el cap de setmana de la Smart City Week s’omple de propostes adaptades a les seves necessitats i capacitats, però sobretot a la seva curiositat. Realitat augmentada, sensors, internet de les coses, programació… Un ventall de propostes que farà les delícies dels infants.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa