Catorze recomana Persones solidàries, museus solidaris, una festa en solidaritat a la tasca que està portant a terme l’ONG ProActiva Open Arms, per donar visibilitat a la seva problemàtica i per recollir fons per la continuïtat de la seva activitat. Serà el proper dissabte 5 de maig de 12:00 a 20:30 al Museu Marítim de Barcelona.

La festa solidària inclou espectacles familiars de petit format, tallers infantils, vermut solidari, teatre, dansa, projecció d’un curtmetratge, així com espais per al vermut solidari, una barra de cervesa i un espai de degustació de tapes sirianes. L’entrada serà gratuïta. Tots els donatius que es recaptin es destinaran íntegrament a l’ONG. Fem un repàs per les activitats que hi trobarem:

Tallers infantils de diversos museus, de 13:00 a 14:00. Mentre es fa el vermut, la canalla podrà fer alguns tallers, com ara construir un petit vaixell amb les veles de l’Open Arms, un instrument musical, o adquirir un punt de llibre per recaptar fons per Open Arms. Cada taller tindrà el seu espai al Jardí del Museu i estaran conduïts per gent de l’MMB, el CCCB i el Museu de la Música. De 17.00 a 19.00, al de vaixells de joguina s’hi afegeix un Big Draw i un taller de l’elaboració de coses de pell que venen de la mà de les companyes del Museu Picasso i del Museu de la Pell d’Igualada. Nens i nenes podran passar d’un espai a un altre per fer activitats de tota mena. Es podran comprar punts de llibre per recaptar fons per Open Arms.

Toquem djembés i carbasses africanes, de 17:00 a 18:00h. Les performances i els espectacles es faran a la Sala Gran del Museu. Un taller de l’artista senegalès Tahirou Drabo adreçat a grans i petits.

Amic meu, de 18:00 a 19:00. Amb música, projeccions i dansa coneixerem la vida a Síria abans i després de la guerra, la fugida cap a Grècia i el dia a dia al camp de refugiats de la mà de l’Heva, la Noor i la Maysaam. L’espectacle neix d’un conte elaborat per infants del camp de refugiats de Cherso (Grècia), amb l’associació Open Cultural Center (OCC).

Hotel Iocandi, de 20:00 a 20:15. La companyia de teatre Cia Hotel Iocandi ens oferirà una peça de circ contemporani de 15 minuts en què les acrobàcies amb una escala i el linòleum ens faran experimentar una veritable fugida.

Curtmetratge Natasha, de 17:00 a 20:00. El curt de Bernat Enrich i Daniel Ortínez, d’Aixina Produccions, de 15 minuts, es passarà en loop a l’espai educatiu 2. Explica les transicions de Natasha, una dona trans pakistanesa que viu entre fronteres físiques i abstractes, que la situen dins o fora del sistema. L’espectador l’acompanya pels diversos binarismes que la integren o l’exclouen de mons diferents.

Birra solidària, de 17:00 a 21:00. Tornem a tenir barra de cervesa gràcies a la col·laboració de Moritz.

Tapes de Síria, de 18:00 a 21:00. La gent que ve del MNAC es tira a la piscina i prepararan tapes de Síria. Un d’ells és cuiner. Per tant, també tindrem una carpa per assaborir aquests plats.

Performance d’Ariadna Peya, de 19:30 a 19:45 i de 20:30 a 20:45. Ariadna Peya ha reunit un grup de ballarines per crear una peça única per clausurar la diada.


Al darrere d’aquest acte hi ha persones del Museu Marítim de Barcelona, del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, del Museu de la Música de Barcelona, del Museu d’Arqueologia de Catalunya, del Museu Nacional d’Art de Catalunya, del Museu Picasso de Barcelona, del Museu de la Pell d’Igualada i del Reial Club Marítim.


Què: Persones solidàries, museus solidaris.
On: al Museu Marítim de Barcelona.
Quan: el dissabte 5 de maig de 12:00 a 20:30.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa