Portar la cultura als barris, una cultura de qualitat, pròxima i gratuïta pels veïns i veïnes de totes les edats. Aquesta és la proposta del Barcelona Districte Cultural, que arriba a la seva quarta edició aquesta tardor, d’octubre a desembre. Prop de 160 activitats i espectacles de disciplines diverses arriben als escenaris de 21 equipaments de la ciutat: música, dansa, teatre, cinema, circ i l’ART i PART, amb entitat pròpia, una creació comunitària d’artistes, entitats i veïns i veïnes del barri del Raval.


La dansa arriba als barris a través de propostes com la de 30 elefants sota un paraigua, de La Petita Malumaluga, un espectacle pel públic familiar que es podrà veure i viure, com totes les altres propostes, en diverses sessions i a diferents espais. O Conseqüències, que balla entre la dansa contemporània i el teatre, i també les acrobàcies d’In-Confort, la proposta de la companyia Du’K’to i La Llorona, la història dansada d’una dona que busca la salvació que explica Artenea Cia. de Dansa, integrada per persones amb discapacitat intel·lectual.


Però si el que voleu és teatre, no us podeu perdre propostes com Ricky, el profesor de tenis, de La Mano Jueves, o un concert de vals, opereta, mort i diversió a les representacions d’Àries de reservat. Les tres històries de Barcelona (contra la paret) i la Festa de balls per salvar el món de La Generació Feliç, se sumen a l’oferta teatral del Barcelona Districte Cultural que compta també amb la revisió de la història de Penèlope que fa la pallassa Pepa Plana o una revisió de les relacions entre mares i filles que exposa Hasta agotar existencias (Ensayando para que la muerte de mi madre no me pille desprevenida), de Verónica Navas.


Les cançons de Xarim Aresté ompliran l’escenari amb totes les illes del seu disc Polinèsies. Amb el segell del Festival Internacional de Jazz de Barcelona tindrem l’oportunitat de gaudir del ritme festiu i vibrant de la fanfara de la Balkan Paradise Orchestra, de la veu i el saxo d’Eva Fernández, el surf de Flamingo Tours i de la proposta d’A Contra Blues. I, com que la clau del Barcelona Districte Cultural és la diversitat, les propostes musicals també inclouen el hip hop d’Ascensa Furore i la música pensada per tota la família de Xiula i el Notes & Films d’Ensemble Una Cosa Rara.


El Barcelona Districte Cultural no s’oblida del cinema, i proposa una àmplia varietat de documentals. De temàtica musical, i en col·laboració amb l’In-Edit Festival, podrem veure 20.000 días en la Tierra, i els documentals sobre Janis Joplin, Joe Strummer de The Clash, el compositor Michael Petrucciani, Jesús Peyrón, el músic format als escenaris del Paral·lel que va acompanyar grans figures com Nat King Cole i Frank Sinatra, Omega, que recull el procés creatiu que va suposar aquest disc conjunt d’Enrique Morente i Lagartija Nick i Tokyo Idols, una mirada feminista al que s’ha anomenat les geishes modernes. Per al públic familiar, arriben als equipaments dels districtes l’acurada tria de curts Pas a pas, les activitats audiovisuals del Kinosaure Ambulant, El Nadal del senyor Branquilló i l’escombra voladora, els contes clàssics revisats per Roald Dahl a La revolta dels contes.


250 quilos de palla, acrobàcies i equilibris són el que Amer i Àfrica Circ Cia. portaran als escenaris del Barcelona Districte Cultural, i si voleu més circ encara, podeu gaudir en família de Petits prínceps, de Mumusic Circus.


Barcelona Districte Cultural


Espectacles de diverses disciplines i formats per a tot tipus de públic.

Octubre, novembre i desembre de 2018 en diversos espais d’equipaments de la ciutat de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa