Foto: Web CCCB, Robert Monton, 2016

Entre tallers, xerrades, recursos pedagògics i un programa de formació. Així es com es treballarà a la jornada del CCCB Recursos pedagògics d’Univers Internet, que té com a objectiu oferir eines als mestres per entendre què és Internet i impulsar-ne una reflexió profunda, crítica i creativa.

La cita és el dissabte 7 d’octubre a les 9:30. A les 10.00 hi haurà una xerrada a càrrec de l’expert en innovació i estratègia digital, Carlos Magro. Des de les 11.00 fins a les 11.30 es farà el descans i, a continuació, s’oferiran aquests tres tallers (se n’haurà d’escollir un en el moment d’inscriure’s):

1. Construint la Xarxa. Una maqueta simularà una xarxa de telecomunicacions per conèixer l’estructura real d’Internet, reflexionant així sobre què provocaria a escala real. A càrrec d’Efraín Foglia, expert en tecnologies de la comunicació i membre fundador de guifi.net.

2. L’impacte ecològic d’Internet. Es calcularà l’impacte ecològic de dos processos homòlegs (enviar un correu electrònic i una carta per correu postal) amb l’objectiu de prendre’n consciència i de conèixer mesures per minimitzar-lo. Ho farà Jordi Oliver, doctor en ciències ambientals i professor d’ecodisseny.

3. Els dilemes de la privacitat. A través d’un joc de taula es veurà què passa amb les nostres dades i la nostra identitat quan utilitzem Internet i descobrim alternatives per protegir-nos. A càrrec de Liliana Arroyo, doctora en sociologia, especialitzada en revolució digital i transformació social.

Un cop acabats, es farà una posada en comú i un descans. A les 15.30, tocarà el taller El futur d’Internet. Un exercici de disseny especulatiu per reflexionar sobre el present i el futur d’Internet a través del disseny d’objectes que donin resposta a diferents reptes ètics, socials i ambientals. A càrrec de Carla Boserman, llicenciada en belles arts i màster en comunicació, cultura i ciutadania digitals, i Efraín Foglia, expert en tecnologies de la comunicació i membre fundador de guifi.net.

A les 17.30 hi haurà la taula rodona Univers Internet a les aules, en què docents que ja han utilitzat els recursos d’Univers Internet comparteixen les seves experiències a l’aula. Amb Gemma Miralles i Isabel Sabaté (edRa), Francesc Xavier Jodra (IE Turó de Roquetes), David de Pablo (INS Torrent de les Bruixes), Cristina Gómez (Institut Sa Palomera) i Xavier Floreta (Escolàpies de Sant Martí). Modera Gina Tost, comunicadora i periodista especialitzada en videojocs i tecnologia.

Què: Recursos pedagògics d’Univers Internet.
On: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.
Quan: El dissabte 7 d’octubre.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa