Joan Fontcuberta. «Pablo Picasso retratat per André Villers a Mougins, 1962», Barcelona, 1995. Fotografia manipulada per al projecte «L’artista i la fotografia», 1995-1999. Fotografia amb sals de plata, 28 × 18 cm. Col·lecció Joan Fontcuberta. © Joan Fontcuberta, Vegap, Barcelona, 2019. © Successió Pablo Picasso, VEGAP, Madrid 2019


Catorze recomana l’exposició Picasso, la mirada del fotògraf, una mostra basada en l’arxiu personal de l’artista, que es pot veure al Museu Picasso de Barcelona fins al 24 de setembre de 2019.

L’any 1992 els hereus de Picasso van donar part del seu arxiu fotogràfic a l’Estat francès. Després d’una tasca ingent d’organització i classificació, aquest llegat es pot veure a l’exposició que acull el Museu Picasso com a testimoni de totes les facetes d’un creador que és alhora autor, model, testimoni i espectador de la seva obra i de la seva vida.

A banda de fotografies fetes pel mateix Pablo Picasso, algunes fetes per fixar els seus motius pictòrics o documentar el procés creatiu, atres per enfortir l’ideal d’artistra modern, i inclús per deixar constància de la seva vida íntima, la mostra també inclou instantànies de fotògrafs destacats com Brassaï, Robert Capa i Dora Maar, que van immortalitzar instants de vida del pintor.

Què: exposició Picasso, la mirada del fotògraf.
On: al Museu Picasso de Barcelona (carrer de Montcada, 15-23).
Quan: fins al 24 de setembre de 2019.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa