Catorze recomana Rosemarie Castoro. Enfocar a l’infinit, la primera gran retrospectiva institucional de l’obra de Castoro (centrada en el període 1964-1979), que podem visitar fins al 15 d’abril al Macba.

Rosemarie Castoro (1939-2015) va desenvolupar la seva carrera als Estats Units, en un moment en què el minimalisme i el conceptualisme formaven part de l’avantguarda novaiorquesa. L’exposició mostra la seva obra en detall per primera vegada, i posa en relleu la diversitat d’una pràctica artística que inclou pintura abstracta, art conceptual, accions performatives al carrer i a l’estudi, poesia, mail art, escultura, instal·lacions i land art. S’hi analitza el context del seu treball, el seu activisme a l’Art Workers’ Coalition, la seva associació amb artistes contemporanis com Carl Andre, Hollis Frampton, Sol LeWitt i Yvonne Rainer, entre d’altres, i la seva relació amb el feminisme.

La intenció de l’exposició és demostrar com algunes de les figures més rellevants del minimalisme no han rebut l’atenció que mereixen, en especial el grup de dones artistes pertanyents a un moviment erròniament identificat com a essencialment masculí, però que, com diu Lippard, «va subvertir el minimalisme en el seu propi terreny».

Comissària: Tanya Barson

Què: l’exposició Rosemarie Castoro. Enfocar a l’infinit.
On: Macba.
Quan: fins al 15 d’abril.

Més informació.

Foto: MACBA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa