Foto: Som Cultura


Catorze recomana les activitats que el festival Som Cultura proposa per al cap de setmana del 17 i 18 de novembre, que es duran a terme al Ripollès i a la Cerdanya. Organitzat pel Club de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, aquesta cita, que celebra la seva tercera edició, durant el novembre ofereix una selecció de propostes per descobrir l’àmplia oferta cultural, patrimonial i d’espectacles de les comarques gironines. Descobrim què ens hi espera aquest cap de setmana:

El dissabte 17 a les 11:30 hi haurà una visita guiada per conèixer l’obra i llegat del bisbe i abat Oliba al monestir de Santa Maria de Ripoll, que en va ser un dels grans impulsors i renovadors fa mil anys. A les 12:00 hi haurà una visita guiada al Museu Espai Ceretània de Bolvir de Cerdanya, l’activitat acabarà amb un tastet típic romà. A la mateixa hora es proposa una activitat familiar, que consisteix a resoldre un enigma que es troba en uns antics plànols de Camprodon i que es facilitarà a l’Oficina de Turisme. A les 16:30 es farà un passeig per Ribes de Freser i a cada espai s’explicarà una època històrica o una llegenda. A les 16:30, a través de la mirada i els esbossos de l’arquitecte Juli Maria Fossas, es descobrirà el modernisme de Camprodon. A les 20:00 es narraran i s’interpretaran, als espais del Museu Etnogràfic de Ripoll, algunes de les llegendes nascudes de les valls ripolleses.

El diumenge 18 a les 12:00 es durà a terme un recorregut per diferents espais museogràfics per descobrir la vessant musical de Sant Joan de les Abadesses. Es reviurà la cançó popular que dona origen a la llegenda del Comte Arnau, es podrà viatjar fins a Mèxic a través del seu himne nacional i es donarà a conèixer la minuciosa feina d’un lutier.

Què: cicle d’activitats de la tercera edició del Som Cultura.
On: diversos espais del Ripollès i la Cerdanya.
Quan: 17 i 18 de novembre.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa