Foto: Arxiu


El Passeig de Gràcia és un dels carrers més importants del món: botigues i moda són, potser, el primer que ens ve al cap al pensar-hi. Però aquest carrer, a part de veure’l, escoltar-lo i olorar-lo, també es pot degustar. L’Associcació Passeig de Gràcia organitza amb Estrella Damm, Torres i Gramona, deu dies per posar el focus en la gastronomia amb la proposta Passeig de Gourmets.

Del 8 al 18 de març el Passeig de Gràcia, a part de ser arquitectura, negoci, llum, bellesa i glamur, com afirma Carme Ruscalleda, que parla en nom de tots els xefs participants d’aquest festival, és gastronomia. Barcelona, ressalta, és hereva d’una cuina amb caràcter i valorada. Per això cal posar-la al centre i potenciar-la, diu Luis Sans, president de l’Associació Passeig de Gràcia, amb qui col·laboren més de vint restaurants: Bocagrande, Cafè de la Pedrera, Hotel Omm, Solomillo o Tragaluz, per exemple.

La proposta Passeig de Gourmets té quatre fronts. El primer és una ruta de platets, que serà la part més viva del festival. Dotze restaurants hi participen amb platets de 7 euros amb beguda inclosa, un preu molt assequible que ajudarà a fer més proper el festival. El menú degustació, en canvi, oscil·larà entre 40 i 55 euros, un preu bo per aquells que n’entenguin una mica més, de cuina.

Els menús a quatre mans seran combinacions exclusives entre xefs com Carme Ruscalleda i Raül Balam, Nandu Jubany i David Romero, Joan Roca i Rafa Panatieri o Martín Berastegui i Paolo Casagrande. Els restaurats es poden trobar al web del festival i millor reservar d’hora que tard, perquè la previsió és que el festival tingui molt bona acollida. També hi haurà els Showcookings, una activitat gratuïta que busca difondre la cultura gastronòmica.

Barcelona, companyia i cuina mediterrània és una bona manera de començar la primavera, afirma Luís Sans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa