Què és la bellesa?

Un curt reflexiona sobre l'evolució dels ideals estètics a través de l'art

L’artista Anna Ginsburg al curt What is beauty? (Què és la bellesa?) recorre els ideals de bellesa associats i imposats a les dones al llarg de la història. Per fer-ho se serveix d’obres d’art de totes les èpoques que han volgut representar el cos femení, des de la Venus de Willendorf Les tres gràcies de Rubens, fins a imatges com les de Marilyne Monroe i Miley Cyrus. 

“Vaig fer aquesta animació per a la meva germana petita. És una mostra de la pressió canviant (però que no s’atura mai) que pateixen les dones perquè encaixin als ideals físics. A les dones se’ns diu que ens estimem a nosaltres mateixes dins una societat amb uns valors que ho fan extremadament difícil. No espero que aquesta animació inspiri l’amor propi; només que ajudi a fer conscient tothom, dones i homes, de com i a quin ritme ha arribat a canviar “el cos ideal”. Intentar encaixar-hi sempre pot comportar molt de sofriment. Espero que les dones se sentin menys soles. Vull proporcionar una lleugera armadura amb què enfrontar-se a l’objectivació extrema que es fa de les dones i que ens envolta cada dia.»

[vimeo]258828793[/vimeo]
[Què és la bellesa? Mireu com de sovint en canvia la definició. Reflexionem sobre els ideals que ens imposen i com de ràpid evolucionen, perquè no hi ha un estàndard de bellesa, així que deixem-nos celebrar la diversitat.]
 

Comentaris

    Jam Malson Juliol 28, 2018 2:48 pm
    Que la bellesa física hagi esdevingut tirania és una de les moltes cares lletges de la societat.

Nou comentari

La passió de Jacqueline du Pré
La violoncel·lista interpreta una peça d'Edward Elgar dirigida per Daniel Barenboim
Més entrades...