Reus es converteix en un circ immens. Del dijous 10 al diumenge 13 de maig, la màgia omplirà els carrers, les places i els teatres de la ciutat. I és que arriba la 22a edició de Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya. Per celebrar-ho, aquesta cita, dirigida per Leandro Mendoza Artagaveitia, serà la vitrina del millor circ nacional i internacional. Ens deixem impregnar per les il·lusions, els equilibris i els encanteris de 14 de les propostes que hi trobarem.



1. Cirk’Crash (de Catalunya), l’espectacle ​Briks.
Divendres 11, 19:30
Dissabte 12, 18:00
Plaça de la Llibertat

Quatre operaris especials treballen en una planta de selecció d’escombraries dirigida per un cap omnipresent.



2. Slow Olou (de Catalunya), l’espectacle Nothing de Nothing Live Humor
Dissabte 12, 12:00, 13:30, 18:00 i 19:30
Jardí de l’Estació Enològica

L’humor absurd amb el no-res com a punt de partida. Res de res, una sèrie on no cal dir res per dir-ho tot i si ja està tot dit… no cal dir res, res de res.



3. Brunette Bros (del País Basc), l’espectacle ​The Greatest and 2nd Smallest Circus in the World
Divendres 11, 18:00, 21:30
Dissabte 12, 12:00, 21:30
Diumenge 13, 12:00, 19:00
Parc de Sant Jordi

Un espectacle amb un univers musical, un teatre de titelles, un escenari ambulant i un circ en miniatura.



4. Teatro Sobre Ruedas (d’Andalusia), l’espectacle ​Vides de circ
Dissabte 12, 11:00, 17:00
Diumege 13, 11:00, 17:00
Jardí de l’Estació Enològica

A l’antic circ s’exhibia, dins de gàbies, deformats i tolits al crit de “pasen y vean a los freaks“. Després dels crits de fascinació i horror, es tancaven les cortinetes i aquestes aberracions de la naturalesa es tornaven a amagar. Les nostres dues caravanes seran per uns dies aquestes gàbies a teló tancat. Qui hi viu? Entrin i vegin… la dona forçuda, l’home bala, la contorsionista, el pallasso.



5. Compagnie H.M.G (de França), l’espectacle
Divendres 11, 18:00
Dissabte 12, 18:30
Diumenge 13, 18:30
Sala Polivalent de La Palma

Un espectacle basat en el so, el cos, les coreografies i el teatre sense paraules.



6. David Dimitri ​(de Suïssa), l’espectacle L’Homme Cirque
Divendres 11, 19:30
Dissabte 12, 13:00, 19:30
Diumenge 13, 13:00, 20:30
Plaça d’Anton Borrell

Imagineu-vos un espectacle de circ d’un sol home. L’home –avec un talent fou (“amb un talent foll”, com deia Maurice Béjart)– intenta fer l’espectacle de circ més temerari. L’Homme Cirque és una combinació d’acrobàcies, música i dansa interpretada per David Dimitri, el “Senyor del Fil” (com el van anomenar al The New York Times). Tot el que veu el públic és real. Alguns dels seus trucs són increïblement temeraris. Posar aquest Home Circ en tantes situacions tan complicades podria acabar malament en qualsevol moment. Però ell és molt destre i aconsegueix persistir, una vegada i una altra.



7. Los Barlou (de Catalunya), l’espectacle Set Up
Dissabte 12, 20:00
Diumenge 13, 18:00
Plaça d’Evarist Fàbregas

Senyores i senyors, l’espectacle és a punt de començar, si us plau, apaguin els telèfons i… Bé encara no. Encara falta muntar, escalfar, vestir-se, maquillar-se… Ho havien vist mai? Què és el que passa abans d’un espectacle? Abans d’un espectacle no ho sabem. El que sabem és el que passa abans d’aquest espectacle. Els tres personatges maldestres fan un muntatge ple d’entrebancs, imprevistos i sorpreses.



8. Cie Daraomaï (de França), l’espectacle TiraVol
Divendres 11, 20:00
Dissabte, 12, 13:00
Plaça d’Evarist Fàbregas

Tots dos, entregats en una acrobàcia inèdita, a la frontera entre perxa xinesa i l’acro-dansa. Un espectacle ple de poesia i humor, que ens transporta cap a un univers aeri on les arts del circ, la dansa i la música conformen una cadència dolça i temerària. Al centre de l’espectacle, un tercer personatge, una estructura en forma de prisma triangular, element sonor no identificat. Els personatges es perden dins d’aquest laberint de ferros, balancejant-se, vacil·lant, giravoltant. TiraVol és el relat d’un viatge, d’una trobada. Un diàleg entre dues cultures, entre cara nord i cara sud d’una mateixa muntanya. Una oda a la diversitat, un crit de festa, una història entre il·lusions i realitats, en què el cos i l’ànima juguen els rols principals.



9. D’Irque & Fien (de Bèlgica), l’espectacle Sol bémol
Divendres 11, 20:30
Dissabte 12, 12:00 i 20:30
Teatre Fortuny

La companyia D’Irque & Fien és un duet creatiu i complementari, tant a la vida diària com en els seus espectacles poètics i emocionants. Estimulen la infància que viu a les nostres ànimes, a vegades ben amagada.



10. Amer i Àfrica (de Catalunya), l’espectacle Envà
Divendres11, 19:00
Dissabte 12, 13:00
Diumenge 13, 13:30
Jardí de la Casa Rull

Entre 250 kg de palla i 125 kg de massa humana, dues persones divaguen, a través del moviment, els equilibris, l’humor i la composició de l’espai, sobre les peculiaritats de les relacions humanes. Un envà és una paret prima que es construeix per separar espais. Les persones sovint construïm parets mentals que ens protegeixen d’un suposat perill emocional respecte als altres, ens passem la vida buscant la manera d’alliberar-nos i l’única cosa que fa falta és enderrocar el que ens impedeix sentir plenament i comunicar-nos. Reflecteixen l’estupidesa de la naturalesa humana i totes aquelles accions que fem (sense resultat) per trobar-nos amb l’altre.



11. Compagnie Cirque Au Carré (de Süissa), l’espectacle Trait pour Trait Elàstics
Dissabte 12, 11:00, 18:00
Diumenge 13, 11:00, 18:00

Un espectacle on les gomes elàstiques i les tècniques de circ es barregen. En aquesta cambra, l’espai vestit de fils i objectes porta a situacions que construeixen relacions entre els dos personatges.



12. GANSO&Cía (del País Basc), l’espectacle BABO Royal
Dissabte 12, 19:00
Diumenge 13, 12:00
Plaça del Teatre

Un imperi de 50 m2, un rei llunàtic i un trobador singular. Un petit territori on regna l’excentricitat. Sonen les trompetes, onegen les banderoles, que comenci el festeig! Tots estem convidats a participar, simbòlicament o físicament, al banquet, ofrena, ball o desfilada real. Tot el que el rei desitgi es convertirà en fantasi. BABO Royal és un joc en què les jerarquies s’inverteixen, allò previsible sorprèn, i el seny i la normalitat no hi tenen cabuda.



13. Los Herrerita (de Catalunya), l’espectacle Circ a les golfes
Dissabte 12, 11:00 i 17:00
Diumenge 13, 11:00 i 17:00
Jardí de l’Estació Enològica Catalunya

Un taller de circ ambientat a les golfes d’una casa antiga on les andròmines que s’hi amunteguen ens serveixen de suport per instal·lar el material del circ i obrir-nos al joc de la imaginació i la creativitat. Podrem gaudir de la possibilitat de fer de trapezista, de caminar damunt del fil o a sobre de l’esfera d’equilibri, anar en monocicle, provar de fer malabars amb anelles, pilotes o bitlles i fer girar el plat xinès o el diàbolo.



14. La Güasa circo teatro (d’Andalusia), espectacle Bravium Teatre
Dissabte 12, 17:00
Diumenge 13, 17:00
Bravium Teatre

Fragilitat, desequilibri i tensió, aquesta és la història d’un home senzill que ve a mostrar i a compartir el seu últim gran invent: una màquina feta en un 90% per materials reciclats, els seus mecanismes generen diversos sons i ritmes, creant un ambient d’expectació entre el públic, a més de múltiples i diverses situacions en escena. L’interès pel ritme, els malabars i el moviment, és la base i punt de partida d’aquest treball.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa