L’Ajuntament de Celrà organitza el cicle Desembre en Dansa, aprofitant el llarg bagatge dansaire del poble, entre el 8 i l’11 de desembre.

Hi col·laboren el Teatre Ateneu, l’Escola Municipal de Dansa i L’animal a l’esquena. S’han programat cinc espectacles i tres tallers en què les diverses companyies i els ballarins convidats ensenyaran les especifitats del seu treball als alumnes. Els tallers estan adreçats als majors de 15 anys i adults i estaran situats als diferents espais i al carrer.

El cicle s’iniciarà amb Estructuras de fondo (Laboratorio) del Group LaBolsa, un conjunt de set intèrprets que investiguen el moviment basat en partitures, una metodologia que dóna molt de joc a la comunicació entre l’artista i el públic. El seu objectiu és trobar-se amb coreògrafs que han estat importants en el desenvolupament artístic dels ballarins. En aquest espectacle en concret, conviden a Pep Ramis i Maria Muñoz, de Mal Pelo, un dels referents de l’escena catalana, a ballar amb ells. Group LaBolsa està format per Anna Rubirola, Cecilia Colacrai, Federica Porello, Iris Heitx¡zinger, Mireia de Querol, Natalia Jiménez i Xavi Moreno. Fem un recorregut pels diferents esdeveniments del cicle:

Els espectacles

Group LaBolsa i Mal Pelo començaran el cicle el dia 8 a les 19.00 a L’animal a l’esquena.

Foto: Tristán Pérez Martín


El dia 9 a les 21.00, Neus Villà ballarà Ji Gou: Preludi i Fuga en La Menor al Teatre Ateneu. Es tracta d’una peça fruit d’un llarg procés d’investigació personal iniciat com a laboratori amb el nom De acelgas y aceras, amb la col·laboració de Janet Novás.

Foto: Desembre en Dansa


La Companyia La Taimada, fundada per Olga Álvarez i Leyre Llano, ballarà Crash, una obra en què Marc Fernández i Angie Mas fonen els seus cossos per perdre’s en un de sol i més tard trencar-se. Hi col·labora l’Associació de Cotxes Clàssics de Celrà. L’espectacle serà el dia 10 a les 20.00 al carrer.

Foto: Giovanna Cavallo


La Jove Companyia de l’Escola Municipal de Dansa presentarà La finestra, un compendi d’obres creades i dirigides per les professores Laura Dorna i Neus Canalias. Serà el dia 11 a les 18.00 a l’Ateneu.

Foto: Desembre en Dansa


El dia 10 a les 21.00, la companyia AIREnoAR interpretarà a l’Ateneu un espectacle que combina circ i dansa.

Foto: manulago.com


Els tallers

Els dies 9 i 10 de 12.00 a 14.30, Federica Porello oferirà dos tallers a l’entorn de la musicalitat del gest.

Foto: Desembre en Dansa


Els dies 9 i 10 de 15.30 a 18.00, Olga Álvarez oferirà dos tallers de Tècnica Presence. El propòsit és despertar per plaer les mobilitats que tenim adormides o estancades per por, tensions o acomodament.

Foto: Desembre en Dansa


La companyia AIREnoAR també oferirà un taller el dia 10 de 10.00 a 12.00 sobre l’art del moviment suspès en l’aire per una corda.

Foto: Manulago

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa