Des de Dràcula i Frankenstein, passant pels zombis i els vampirs, fins als robots o els cíborgs. El Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya, celebra els seus cinquanta anys amb l’exposició El cinema és fantàstic i amb un cicle retrospectiu.

La mostra, que ha comissariat Diego López, es podrà veure del 22 de juny al 17 de setembre a la seu de la Filmoteca al Raval. I, a partir de la primera setmana d’octubre, a Sitges, amb motiu del Festival. Un recorregut per recordar des de les pel·lícules que s’hi han projectat i les personalitats que hi han assistit fins a les criatures que han fascinat el públic. La presentació de l’exposició tindrà lloc el dia 22 a les 19.00. Hi participaran Àngel Sala, director del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, i Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya. A les 19.30, es convida els assistents a una visita guiada i a les 20.00, a l’emissió d’Evil Dead, de Sam Raimi.

A més, de juny a octubre, es projectaran cinquanta títols que han format part de la història del festival a les dues sales de la Filmoteca. Cinquanta pel·lícules que mostren l’evolució del certamen, del gènere, del cinema i també del canvi de la societat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa