Un 18% són alcaldesses. Un 12%, governadores. Un 24%, legisladores estatals. Només un 19% estan al congrés.

Aquesta és la realitat dels Estats Units. I per sacsejar-la IGNITE National, una organització dedicada a encoratjar les dones perquè ocupin càrrecs polítics, ha realitzat un vídeo en què una nena vol ser presidenta. Evidenciant com per ser-ho, per creure-hi, és necessari que l’entorn li doni ales i no excuses, empentes i no prejudicis.


“Vull ser presidenta! Quan tingui tretze anys ja no ho voldré ser perquè ningú m’explicarà que puc ser-ho. Ells em diran altres coses com: no alcis tant la mà, espera el teu torn, deixa que els altres nens responguin, sigues bona nena.

Ells faran broma dient que sóc una manaire en comptes de dir-me que sóc una líder. Així que hi renunciaré. Però què passaria si un adult com la meva mare, el meu pare, el meu avi, la meva àvia i fins i tot els meus mestres em diguessin que aquest lloc em pertany? Que els creuria. Sé que si em postulo per un càrrec algun dia, puc guanyar igual que pot fer-ho qualsevol nen. Vull ser una alcaldessa, una governadora, una senadora, una presidenta. Digue’m que puc, i ho faré.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa