Estem fets de la matèria dels records

«Vaig ser pròsper» guanya el Premi BBVA de Teatre 2021 convocat per la FACC, amb el suport de BBVA

Imatge promocional de «Vaig ser pròsper»
Imatge promocional de «Vaig ser pròsper»

Cinc obres finalistes optaven a guanyar el Premi BBVA de Teatre 2021, que convoquen la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb el suport de BBVA. El guardó té l’objectiu de donar suport a la creació teatral i ajudar en la difusió de l’espectacle guanyador que, gràcies al premi –una gira valorada en 20.000 euros–, serà inclòs a la programació d’un dels esdeveniments teatrals més importants del país, el festival Temporada Alta. 

A la gala celebrada L’Atlàntida de Vic, el jurat, integrat per l’actriu Mireia Aixalà; la representant de l’AADPC i actriu, Ariadna De Guzman; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer; la representant de Temporada Alta, Laura Iglesias; i el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura, ha acordat guardonar Vaig ser pròsper, de Projecte Ingenu “per la valentia i el risc d’una posada en escena atrevida i complexa. Un treball escènic amb precisió i coordinació, i un fil dramatúrgic soterrat que traspua estèticament al llarg de l’obra”.

Vaig ser pròsper pren l’última gran obra de Shakespeare, La Tempesta, com a punt de partida per a una exploració de la naturalesa de la senectut humana. “Un premi d’aquestes característiques suposa una gran oportunitat per guanyar visibilitat i donar-nos a conèixer arreu del terriotri”, expliquen des de Projecte Ingenu. Amb els altres espectacles finalistes han tingut l’oportunitat d’actuar a diferents localitats de Catalunya, cosa que, celebren, “ajuda a que la cultura s’escampi arreu i ens permet arribar a un públic diferent del que ja ens segueix la pista i, així, generar xarxa amb diferents professionals del sector i equipaments del país”.


Més premis per al teatre

A més del guardó per a Vaig ser pròsper, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha concedit en aquesta edició del certamen els premis a millor interpretació a Anna Alarcón, actriu de l’obra Una galaxia de luciérnagas, i a Francesc Ferrer, actor de Ramon. La millor direcció ha estat per a Marc Chornet, de Vaig ser pròsper.

Foto: Fundació Antigues Caixes Catalanes
Foto: Fundació Antigues Caixes Catalanes

Nou comentari

At Last
My lonely days are over/ And life is like a song
Més entrades...