«Mestres de pel·lícula», amb Carles Capdevila

Catorze impulsa un cicle que uneix l'imaginari del cinema amb la realitat de l'educació

Arxivat a: Cinema, Educació, La butaca

EduCaixa i la revista digital Catorze presenten el cicle Mestres de pel·lícula, que tindrà lloc a CaixaForum Barcelona el proper juliol. Consisteix a mirar una pel·lícula relacionada amb l’univers educatiu i a reflexionar-hi posteriorment de la mà d’un expert, sota la conducció del periodista Carles Capdevila.
 

Foto: Obra Social

 

El cicle, adreçat a docents i famílies, consta de cinc sessions, en què es visualitzaran i treballaran cinc pel·lícules, una per sessió. Qui profunditzarà i reflexionarà sobre l’argument seran cinc experts de trajectòries i visions diferents, però que comparteixen una actitud: el compromís per educar amb optimisme i responsabilitat. 

Entre els participants s’establirà un debat obert per compartir experiències i suggerir noves propostes. Amb el contingut que se’n derivi es crearan unes fitxes dirigides a mestres, famílies i escoles, que es podran descarregar online, esdevenint així un recurs didàctic, orientador i engrescador que apropi el cinema als centres educatius, a les cases i a les vides dels més petits i dels més grans. Les activitats d’aquest cicle estan reconegudes pel Departament d’Ensenyament segons la resolució del 18/05/2016.

 

Les sessions del cicle tindran lloc del dimarts 12 de juliol al dissabte 16 de juliol, de 10:00h a 14:00h. Us en presentem el programa:

– Dimarts 12 de juliol. La classe (Laurent Cantet, 2008). L’especialista convidat serà Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista. S’ha especialitzat en el món dels adolescents i dels joves, concretament en les seves dificultats socials i educatives. En l’àmbit escolar, ha treballat en la renovació pedagógica i en les polítiques d’infància i joventut.

– Dimecres 13 de juliol. La simfonia del professor Holland (Stephen Herek, 1995). L’especialista convidada serà Eva Bach, mestra, pedagoga, orientadora, terapeuta familiar, formadora de formadors i escriptora. Ha estat pionera en la introducció de l’educació emocional en els àmbits escolars i familiars.

– Dijous 14 de juliol. Ni un de menys (Zhang Yimou, 1999). L’especialista convidada serà Pilar Ugidos. Mestra i directora de l’escola Miquel Bleach de Barcelona, ha estat formadora en temes de diversitat, gestió de canvi de conductes, treball en equip i comunicació.

– Divendres 15 de juliol. Ser i tenir (Nicolas Philibert, 2002). L’especialista convidada serà Maria Jesús Comellas. Mestra, doctora en psicologia, professora emèrita de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona i dinamitzadora del projecte Espais de debat educatiu.

– Dissabte 16 de juliol. El nen de la bici (Jean-Pierre Dardenne i Luc Dardenne, 2011). L’especialista convidat serà Jaume Cela, mestre i escriptor. Va ser director de l’Escola Bellaterra i ha tingut un paper rellevant a l’Associació de Mestres Rosa Sensat. L’any 2008 va rebre la Creu de Sant Jordi. 
 

Més informació i inscripcions
 

Foto: Pere Tordera

Comentaris

  Ester Rubio Juny 9, 2016 3:07 pm
  Estaria molt bé que també arribés a comarques. Per exemple a Girona, Caixa Forum ho podria proposar. moltes gràcies
  NuHer Juny 9, 2016 3:45 pm
  Molt d'acord amb l'Ester, ens agradaria que arribés a Girona Gràcies
  Anònim Juny 10, 2016 12:08 am
  Podria ser possible tb fer-ho arribar a lleida ? Gracies
  Anònim Juny 10, 2016 7:33 am
  Ostres ,és molt interessant, Però l'horari no em va bé. Treballo en el món social /educatiu i això tamb ens oit anar bé, Però jo estic treballant a a questes hores. Espero que se"n faci difusió per altres col·lectius també. Gràcies
  Anònim Juny 10, 2016 9:30 am
  A les famílies també ens interessaria assisti-hi, l'horari no ho fa possible per molta gent ja que treballem. És una pena. Segurament hi ha qui s'ho pot organitzar, però hi ha pares que hem de complir horaris i també estem implicats en l'educació dels nostres fills. És pot mirar de variar per pròximes sessions.
  Anna Vaquer Juliol 7, 2016 6:10 pm
  Vist el preu aquesta vegada ho farem anant en tren des de Girona Tot i així cal q es faci extensiu
  Anònim Juliol 16, 2016 5:10 pm
  Porteu-ho al Sud també, si us plau! Encara que sigui a Reus, jeje!
  Anònim Febrer 25, 2019 9:51 pm
  Et trobem a faltar Carles Capdevila.

Nou comentari