El rock i l’òpera o el jazz i el folk no només poden coincidir en un mateix escenari, sinó que es poden conjugar per dir molt. Aquest és el repte i això és el que vol demostrar el cicle Escenes, música en moviment, de l’Auditori de Barcelona que, fins al 12 de juliol i partint de diverses disciplines, aposta per la creació de peces úniques i contemporànies.

Trencar prejudicis i tòpics per sumar i experimentar. Obrir els braços a la diversitat i a la creativitat. Jugar a estimular i a construir. És així com, en aquesta quarta edició, la música i les arts escèniques interactuen de manera íntima, com els artistes entre ells. L’Auditori ha encarregat a diferents artistes noves propostes que teixeixen complicitats entre disciplines que normalment no coincideixen.


A vore, recuperant l’ahir
16, 27 i 28 de gener del 2018
Sala 3 Tete Montoliu


Coproduïda amb la Fira Mediterrània de Manresa i el Mercat de les Flors, A vore és un espectacle mestís amb els cants i danses tradicionals del Baix Ebre, Montsià i Baix Maestrat. El grup de música Astrio, la ballarina Sònia Gómez i Ramon Balagué plantegen una proposta per recuperar el patrimoni cultural d’una zona tradicionalment oblidada i ignorada a través dels ritmes, les danses i les paraules.


Seward i Jordi Oriol, al ritme de l’OBC
16, 17 i 18 de febrer del 2018
Sala 3 Tete Montoliu


A partir del programa Una nit a Brodway, l’Auditori amb el grup Seward i l’actor, dramaturg, director i músic Jordi Oriol presenten una nova creació. El domador de paraules i el quartet que fusiona post-rock amb free-jazz i folk presentaran Jesus Christ Superstar, de Lloyd Webber. L’OBC n’interpretarà els fragments.


Folk Souvenir, des de les cançons d’àvies fins a Antònia Font
23, 24 i 25 de març del 2018
Sala 3 Tete Montoliu


Lali Ayguadé i Joana Gomila organitzen un espectacle global en què versionen folklore d’arrel balear i temes pop. Des de gravacions d’àvies interpretant antigues tonades fins a cançons d’Antònia Font, cantades per Gomila i ballades per Ayguadé, l’espectacle buscarà la força poètica.


Needcompany i la força del directe
11 i 12 de juliol del 2018
Sala 2 Oriol Martorell


Una de les millors companyies de teatre europeu treballa pel concert performàtic Concert by a Band Facing the Wrong Way. L’espectacle posa al centre de l’escena l’esforç necessari per aixecar un directe, i com aquest es pot convertir alhora en un espectacle. I així, amb humor i talent, posa punt i final al cicle.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa