Les nenes Asperger

Una campanya reinterpreta «L'aneguet lleig» per visibilitzar aquest trastorn

Arxivat a: Espot, La butaca

–Què li diu una pedra a una altra pedra? La vida és dura!
–Les pedres no parlen.

La síndrome d’Asperger és un trastorn del desenvolupament, inclòs dins l’espectre autista, que afecta la interacció social, la comunicació verbal i no verbal, i que es manifesta en resistències per acceptar canvis, en la inflexibilitat de pensament i en una sèrie d’interessos molt concrets.

En motiu del Dia Mundial de l’Autisme, Cambia el cuento, inspirant-se en la filla de Cristina Vila –una de les impulsores d’aquesta plataforma– ha representat L’aneguet lleig per visibilitzar les nenes Asperger, ja que “sovint queden invisibilitzades perquè els diagnòstics es basen en models masculins”, i ens alerten que, a banda del bullying a què estan exposades, “durant l’adolescència, a més, poden patir violència masclista, com abusos sexuals”. 


Aquest vídeo s’ha fet en col·laboració de Festuc Teatre i El Pot Petit. I Cambia el cuento també ha fet altres vídeos com No és no (inspirat en La caputxeta vermella) i La Bella no vol la Bèstia.
 

Comentaris

  Anònim Abril 11, 2020 11:07 am
  Molt encertat. Precios. Cal divulgar...
  Anònim Abril 12, 2020 11:30 am
  Bon dia! Bona feina, s’entén perfecte. I m’encantaria poder tenir el vídeo amb subtítols en anglès i francès. Tinc una amiga que el pot necessitar i m’agradaria enviar-li, però és estrangera i no parla català ni castellà. És possible? Mil gràcies. Carola
  Mònica Landa Flamerich Abril 13, 2020 1:28 am
  Sóc mestre d'escola bressol i potser aquí, encara no estan preparats, però he trobat molt Benn feta l'adaptació del conte amb la realitat d'aquesta malaltia. És simple, els personatges no els hibcalnrea més per donar-li importància, així cobalt la resta de decoració. Un 10,de dels , les respostes dels infants són sempre les més llestes. Enhorabona
  M. R Abril 13, 2020 2:51 pm
  molt necessari aquest tipus de vídeos. M'ha encantat. a casa tenim perfils Aspie masculins però certament les noies Aspies tenen una lluita doble.

Nou comentari

Estimar-te com la terra
I al record les tardes bones / i cançons a mig desfer
Més entrades...