Susanna Barranco a «Accions de resistència», guanyadora del Premi de Teatre BBVA 2020


Una possible societat futura on néixer, viure, treballar i morir no són més que una altra peça de l’intercanvi mercantil. Una crítica i una reflexió sobre la incertesa a què estem sotmesos i sobre el tipus de sistema econòmic que habitem i fem créixer cada dia. És Accions de resistència, l’obra amb què la Cia. Susanna Barranco ha sigut guardonada amb el 20è Premi de Teatre BBVA que convoca la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb el suport de BBVA i la col·laboració de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, AADPC i L’Atlàntida de Vic.

El guardó té l’objectiu de donar suport a la creació teatral i ajudar en la difusió de l’espectacle guanyador que, gràcies al premi –una gira valorada en 20.000 euros–, serà inclòs a la programació d’un dels esdeveniments teatrals més importants del país, el festival Temporada Alta. Susanna Barranco, responsable de la direcció i la interpretació de l’obra, ha destacat que “aquest premi ens ajudarà a poder cobrar, a no precaritzar-nos i a seguir portant el teatre a la gent” i que en les circumstàncies actuals “és una immensa felicitat assegurar-nos que tenim feina i que podrem cobrar per la nostra feina”.


A Accions de resistència es barregen la creació documental, l’espai escènic i el text, creant una atmosfera postdramàtica que se situa entre la realitat i la ficció al servei d’una història que critica l’ordre mercantil a través de quatre accions de resistència –parir, caminar, no produir i morir– per explicar que, en una societat que es vertebra al voltant del capital, la resistència a les regles imposades pot contribuir a crear llaços de reciprocitat entre nosaltres.

El jurat, format per l’actriu Mireia Aixalà; la representant de l’AADPC i actriu, Ariadna De Guzman; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer; la representant de Temporada Alta, Laura Iglesias; i el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura; també ha distingit Ángela Palacios i Carlos Martín-Peñasco de la Cia. Los Prometidos amb els premis a la millor interpretació i direcció.

Foto: Berta Tiana / FACC.

Nou comentari

El piano

Comparteix

De mi

Som de carn i os i som esquerda
Comparteix

Paranoid Android

When I am king / You will be first against the wall
Comparteix

No ho puc fer per tu

Si ets bo per començar, també vull veure si ho acabes
Comparteix

Something

I don't want to leave her now/ You know I believe and how

Passadís

Equipo Crónica. Sense títol, 1972. Aquarel·la i guaix sobre teixit, 54 x 39 cm.
Comparteix

Tots van ser Picasso

Els Espais Volart exposen la col·lecció de 400 tapets decorats per artistes i escriptors en solidaritat amb el pintor
Comparteix

La Venus de Botticelli

14 obres d'un dels artistes més reconeguts del primer Renaixement
Comparteix

La soledat segons Hopper

14 obres de l'artista més representatiu de la pintura estatudinenca del segle XX
Comparteix

Soc infermer i només tinc dues mans

14 il·lustracions sobre la rutina del personal sanitari

Comparteix