Susanna Barranco a «Accions de resistència», guanyadora del Premi de Teatre BBVA 2020


Una possible societat futura on néixer, viure, treballar i morir no són més que una altra peça de l’intercanvi mercantil. Una crítica i una reflexió sobre la incertesa a què estem sotmesos i sobre el tipus de sistema econòmic que habitem i fem créixer cada dia. És Accions de resistència, l’obra amb què la Cia. Susanna Barranco ha sigut guardonada amb el 20è Premi de Teatre BBVA que convoca la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb el suport de BBVA i la col·laboració de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, AADPC i L’Atlàntida de Vic.

El guardó té l’objectiu de donar suport a la creació teatral i ajudar en la difusió de l’espectacle guanyador que, gràcies al premi –una gira valorada en 20.000 euros–, serà inclòs a la programació d’un dels esdeveniments teatrals més importants del país, el festival Temporada Alta. Susanna Barranco, responsable de la direcció i la interpretació de l’obra, ha destacat que “aquest premi ens ajudarà a poder cobrar, a no precaritzar-nos i a seguir portant el teatre a la gent” i que en les circumstàncies actuals “és una immensa felicitat assegurar-nos que tenim feina i que podrem cobrar per la nostra feina”.


A Accions de resistència es barregen la creació documental, l’espai escènic i el text, creant una atmosfera postdramàtica que se situa entre la realitat i la ficció al servei d’una història que critica l’ordre mercantil a través de quatre accions de resistència –parir, caminar, no produir i morir– per explicar que, en una societat que es vertebra al voltant del capital, la resistència a les regles imposades pot contribuir a crear llaços de reciprocitat entre nosaltres.

El jurat, format per l’actriu Mireia Aixalà; la representant de l’AADPC i actriu, Ariadna De Guzman; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer; la representant de Temporada Alta, Laura Iglesias; i el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura; també ha distingit Ángela Palacios i Carlos Martín-Peñasco de la Cia. Los Prometidos amb els premis a la millor interpretació i direcció.

Foto: Berta Tiana / FACC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa