Tornar-la a ballar

Una ballarina afectada per Alzheimer es mou com es movia en escoltar Txaikovski

Arxivat a: Dansa, La butaca

Marta C. González va néixer a València, va emigrar a Cuba per estudiar ballet, i sembla que als anys 60 va ser primera ballarina a Nova York. Aquest 2019, davant la malaltia tan devastadora que patia –i amb què acabaria morint–, l’Alzheimer, l’organització Música para Despertar, que promou l’ús de la música com a teràpia contra les demències i altres malalties, li va fer escoltar el Llac dels cignes de Txaikovski i en el seu cos va despertar la memòria dels moviments que feia quan ballava aquesta peça de jove. 

Pepe Olmedo, director de Música para Despertar i l’home que apareix al vídeo, explica: “Vam anar a impartir una formació en aquesta residència de Muro de l’Alcoi i vam trobar-hi la Marta. Va ser absolutament impressionant. Ella encara es movia. Tenia un deteriorament cognitiu no gaire avançat i podia parlar. Però sempre estava molt trista, molt negativa. Es veu perfectament com connecta amb la cançó.” 

Comentaris

  Anònim Novembre 10, 2020 11:45 am
  Vaig veure'l a la tele i vaig fer.me un tip de plorar.
  Anònim Novembre 10, 2020 4:37 pm
  Està genial! Solament una correcció la residència on estava es troba a Muro de l'Alcoi. Gràcies!
  Anònim Novembre 10, 2020 9:40 pm
  La música ens alimenta l'esperit !!!
  Anònim Novembre 10, 2020 10:45 pm
  He pogut saber com se pot sentir en cadascuna de les emocions d'aquesta gran dona com la memòria arriba a la seva ment, recordant cadascun dels seus moviments de quan ballava, és extraordinari i impressionant. La meva mare pateix Alzheimer i és una apassionada de la música clàssica i immediatament he posat El llac dels cignes, la seva expressió canvia, ella és feliç i canta les cançons perquè les recorda. Hi ha una àrea en el cervell on el poder de la música és tan gran que fins i tot aquesta maleïda malaltia no pot esborrar!!
  Anònim. Novembre 11, 2020 12:35 am
  No he pogut contenir les llagrimes
  HERMINIA Novembre 11, 2020 9:42 pm
  ME HA EMOCIONADO

Nou comentari

Diamants
El mapa dels meus astres / si mai estic perdut
Més entrades...
Clara Sáez
Una porta a l'art
14 il·lustracions de Clara Sáez, una de les il·lustradores convidades per ArticketBCN
Més entrades...