Núria Guiu a «Likes»


Ballar és comunicar-se, expressar-se i relacionar-se amb l’espai, l’entorn i els altres. Per això, del 13 al 31 de març, carrers i places, teatres, el metro i altres transports s’omplen de dansa de tots els estils i per a tothom a la segona edició de La Quinzena metropolitana de dansa, una proposta que aplega escenaris de Barcelona, Badalona, Sant Cugat del Vallès i altres ciutats de l’Àrea Metropolitana, i que posa la dansa al centre de la vida cultural a través de més de setanta funcions dels millors espectacles. Us en proposem 14.

1. BLOCK, companyies Motionhouse i NoFit State.
Vint blocs de grans dimensions es trenquen i recomponen en aquest espectacle gratuït que fusiona dansa i circ per parlar de la vida a la ciutat, de les seves contradiccions i dels reptes diaris. Es podrà veure a l’Avinguda de la Catedral el 13 de març a les 19 h i en altres localitzacions i dates. Podeu consultar-les en aquest enllaç.


2. Pasionaria, companyia La Veronal.
Una mirada crítica a un futur en què l’individualisme i la covardia moral seran valors a l’alça en una societat en què l’ésser humà conviurà amb androides, autòmats amb forma humana però mancats d’humanitat. I, d’aquesta convivència, sorgiran comunitats netes i asèptiques, sense alegria, dolor o passió. Un espectacle amb música de Bach que es podrà veure al Mercat de les Flors del 14 al 17 de març.


3. Intervenció itinerant de Tap Dance, companyia Camut Dance.
Estacions de metro i autobús i places acolliran una proposta interactiva de dansa en què quatre ballarins de claqué i dos percussionistes faran ballar els viatgers i passejants. Una proposta itinerant que passarà per Sant Cugat del Vallès, Viladecans i Esplugues en diverses dates i horaris que podeu consultar aquí.


4. HOP al metro!, Cia. Nouva’s, Guille Vidal-Ribas, Daniel López i Mans O.
Una intervenció multidisciplinària i itinerant, una fusió entre danses urbanes, africanes, circ i dansa contemporània, per transformar la monotonia del viatge i omplir-la d’alegria i complicitats. HOP al metro! converteix els trajectes en transport públic en una experiència artística i estimulant, i es podrà veure i viure en diverses dates, línies i estacions del metro de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Podeu consultar-ne els detalls en aquest enllaç.

HOP al metro!


5. Likes, de Núria Guiu.
La ballarina i coreògrafa Núria Guiu elabora un discurs sobre el valor social d’un like en les societats digitals per construir, per mitjà del moviment, una imatge del cos en l’era digital. Likes es podrà veure de forma gratuïta a l’Auditori de Sant Martí amb prèvia reserva d’entrades en aquest enllaç.


6. La nuit, nos autres, d’Aina Alegre i Studio Fictif.
La ballarina, coreògrafa i performer Aina Alegre proposa una experiència gestual i plàstica al voltant de les moltes identitats que conviuen dins de cada persona. Un autoretrat per representar la celebració individual, íntima i alliberadora que es podrà veure a la Sala Hiroshima els dies 15, 16 i 17 de març.

La nuit, nos autres


7. Nom, Gelabert Azzopardi Companyia de Dansa.
Abans de les paraules percebem la llum, el so, la matèria, el cos. Però aquestes experiències només adquireixen un lloc en la nostra memòria i un significat quan els assignem un nom dins de la nostra pròpia percepció. Nom és un diàleg sensorial entre moviment, llum, so i matèria que es pot veure del 13 al 17 de març al Teatre Nacional de Catalunya.


8. Via Kanana, amb Gregory Maqoma i la companyia Via Katlehong Dance.
A través del ritme, la percussió, la dansa i un cor de veus, Via Kanana proposa una sortida cap a la convivència i la pau, ens porta llum i esperança, es rebel·la contra la por a viure. Un clam a la vida que es posarà en escena al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat els dies 15 i 16 de març.


9. Hippos, de ZUM-ZUM Teatre i Quim Bigas.
Tres hipopòtams ballen, riuen, interaccionen amb la gent i la conviden a participar en els seus jocs. Un espectacle gratuït i familiar contra les aparences i estereotips que imposa la societat, i que va a favor del respecte a la diferència. Hippos, premiat a FiraTàrrega, recorrerà espais de Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Esplugues i altres municipis de l’Àrea Metropolitana. Podeu consultar-ne els detalls aquí.


10. Almazuela (sota els llençols), companyia Roberto G. Alonso.
Un món surrealista i ple de fantasia, on res sembla el que és. Retalls d’un món oníric que conflueixen en un espectacle gratuït i per a tots els públics entendrint i sorprenent l’espectador, despertant la seva curiositat i imaginació. Un treball sincer, poètic i divertit que es podrà veure al Centre Cívic Tomasa Cuevas prèvia reserva d’entrades a través d’aquest enllaç.


11. Quadres d’una exposició, Centre de Dansa de Catalunya.
Basat en la suite musical de quinze peces de Mússorgski, l’espectacle juga amb les noves tecnologies i l’estètica contemporània per adoptar el format d’una visita guiada a un museu. Videoprojeccions i personatges que surten de la pantalla per ballar en escena afegeixen màgia a una creació que portarà els més petits al món del ballet. Es podrà veure en diversos espais i dates que podeu consultar al web.


12. Blanc salvatge, d’Anna Fontanet.
L’espectacle és una recerca sobre el so i tot allò que ens evoca, físicament i emocionalment. Un solo basat en la percepció del cos com a paisatge, una experiència artística que interpreta l’espai i el transforma amb el moviment. Aquesta creació de la ballarina, coreògrafa i artista independent Anna Fontanet es podrà veure a La Caldera de Les Corts en diverses ocasions des del 16 al 30 de març.


13. All-Inclusive, companyia UNAiUNA.
La figura del turista vestit amb bermudes i sandàlies amb mitjons i amb la càmera penjant del coll sol ser el blanc de les nostres burles. Però, què passa quan nosaltres som els guiris? S’ho planteja aquesta proposta, amb molta energia i sentit de l’humor, que es podrà veure gratuïtament a diverses localitzacions que podeu consultar aquí.


14. Molsa, companyia Thomas Noone Dance.
La gossa Molsa busca incansable la seva amiga Janinka després que la guerra els hagi separat. Dansa, titelles i vídeo-projecció es combinen per explicar als infants una història emotiva i tendra, un delicat conte sobre l’amistat. Es podrà gaudir al Teatre Principal de Badalona el 17 de març.


La Quinzena de Dansa Metropolitana

Del 13 al 31 de març en diversos espais de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La dansa ocupa els carrers i les places, els teatres, els metros i transports i els cinemes de diverses ciutats en una celebració del ball i de les arts del moviment.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a març 07, 2019 | 09:33
    Anònim març 07, 2019 | 09:33
    Me encanta la idea y la coordinación de las dos. Quiero verlo en directo.
  2. Icona del comentari de: Anònim a març 07, 2019 | 14:22
    Anònim març 07, 2019 | 14:22
    Molt bona aquesta parella de ballerines. Un espectacle molt fresc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa