Tu què fas davant del racisme?

Un vídeo amb càmera oculta capta la reacció dels testimonis d'una agressió

Arxivat a: Racisme, La butacaEn una plaça de Barcelona, una noia d’aparença àrab vol participar en un sorteig d’una nit de spa en un hotel. La noia de la paradeta li impedeix fer-ho, al·legant que el sorteig està pensat “per a gent d’aquí”.

El vídeo, gravat amb càmera oculta per l’ONG SOS Racisme el 14 de febrer del 2017, pretén denunciar les discriminacions que pateixen encara moltes persones, a la vegada que mostra com reaccionem davant d’actituds racistes.

L’experiment es va fer 23 vegades i hi van intervenir 42 persones. N’hi ha que no van dir res, n’hi ha que van fer costat a l’agressora, però la majoria van defensar la víctima i es van negar a participar en el sorteig.

Les actrius Meritxell Martínez Bellafont i Adeline Flaun van fer el paper de l’agressora i de la víctima, respectivament.
 

Comentaris

  Anònim Febrer 28, 2017 9:15 am
  porque lo hacen con actrices?? sucede cada dia y en cualquier lugar lo pueden grabar!!!recuerden que la realidad supera la ficción?
  Tanzeel Març 2, 2017 1:14 am
  Mundo sería bonito sin Racismo pero no se puede porque cada uno lleva algo de Racismo por el nombre del país, lengua, cultura, belleza, estudio, rasa, familia, posesión, coches y negocios etc.... conquistar el reto sería difícil pero no es imposible. Los humanos son bastante capaces de hacer los cambios en la mentalidad y actitud. Suerte.
  Anònim Març 3, 2017 3:57 pm
  Encara hi ha hagut persones que han respectat i s'han solidaritzat amb la noia "que se li nota que no és d'aquí ". El que passa és que fan més soroll els altres, com sempre.
  Mónica Pin Álvarez Març 11, 2017 10:41 am
  No m'agrada gens l'actitud i la falte de respecte per part seva com persona, no sé pot aguantar una persona així amb tanta xenofòbia. Es horrible. A ningú l'agradaria que fos tractat així, ni per davant del públic, ni per darrere tampoc. Ho sento però no m'agrada gens el tracte. Podrien ser qualsevol de nosaltres.
  Anònim Març 13, 2017 9:50 am
  La gran majoria de les persones , NO SOM RACISTES, . Bravo per experiment , on es demostra el racisme d'uns quants sense fer cap valoració, només fent cas de rumors i altres opinions. Hem de fer valdre les nostres opinions donant raons EL MÓN ÉS DE TOTHOM sense cap tipus de discriminació (nacionalitat, pell , religió , cultura ,ertc etec )

Nou comentari

Joia
I per fi, el que em fa feliç, / ho tinc i vaig mar endins
Més entrades...
L'art i la poesia de la Lluna de Lotus
El Monestir de Pedralbes dedica una exposició a l'artista i poeta japonesa Ōtagaki Rengetsu
Més entrades...