Auestes són catorze de les imatges guanyadores del concurs «Sony World Photography Awards 2016»

1. A la recerca del somni europeu

Foto: Angelos Tzortzinis – AFP Photo – 2016 Sony World Photography Awards


Foto guanyadora de la categoria professional d’Actualitat. Un refugiat afganès porta el seu fill a coll mentre arriba, juntament amb altres refugiats, a una platja de l’illa grega de Kos.


2. El foc de l’odi

Foto: ​Asghar Khamseh – 2016 Sony World Photography Awards


Imatge guanyadora de la categoria professional Qüestions d’Actualitat i de la categoria Iris d’Or de l’any. Shirin Mohamadi té 18 anys i és de Teheran. Va dir no al seu pretendent i el primer dia de l’any 2012 va ser atacada amb àcid. Va perdre l’ull dret, el nas, una orella i va patir ferides en altres parts del cos. Ja s’ha fet moltes operacions quirúrgiques i encara se n’ha de fer més.


3. Supervivents de l’Ebola

Foto: ​Marcello Bonfant – 2016 Sony World Photography Awards


Guanyadora de la categoria professional Retrats. Isatu Kamara es troba amb la seva filla Annie, que ha perdut el pare i el germà.


4. La droga a Virgínia

Foto: Espen Rasmussen – 2016 Sony World Photography Awards


Guanyador de la categoria professional Vida Diària. Chelse, de 21 anys, amb Eric i Alvin, a la caravana de la seva mare a prop de Beckley (Virgínia Occidental, EUA). Fumen l’analgèsic OxyContin abans de sortir a una festa de Halloween.


5. Imperi de pols, a Sicília

Foto: Amelie Labourdette – 2016 Sony World Photography Awards


Guanyadora de la categoria professional d’Arquitectura. L’autora retrata com les crisis financeres i la malversació han creat una estètica arquitectònica de projectes inacabats.


6. IconicB004

Foto: ​Alberto Alicata – 2016 Sony World Photography Awards


Guanyadora de la categoria professional Escenificat. Alberto Alicata reexamina algunes de les imatges més representatives de la fotografia utilitzant la icona de la cultura occidental contemporània, la Barbie.


7. Salutacions des de Mart

Foto: ​Julien Mauve – 2016 Sony World Photography Awards


Guanyador de la categoria professional Conceptual. Si bé aquest projecte reflexiona sobre l’exploració i el descobriment de l’espai, estudia també el nostre comportament davant els paisatges i la manera amb què compartim la nostra història personal amb el món.


8. Hartebeest

Foto: Maroesjka – 2016 Sony World Photography Awards


Guanyadora de la categoria professional Paisatge. Namíbia és un dels llocs menys densament poblats de la terra.


9. Tomàquets migrants

Foto: Francesco Amorosino – 2016 Sony World Photography Awards


Guanyadora de la categoria professional Natura Morta. Un cop l’any, les famílies italianes fan salsa de tomàquet. Tones de tomàquets es conreen en els camps del sud del país i són collides per prop de 19.000 treballadors, que cobren un o dos euros per cada caixa plena. Només el 2015 es van registrar 13 morts a la feina en els camps a causa de les altes temperatures. Molts dels que participen en la collita són immigrants. En els tomàquets, encara bruts amb terra, que va comprar la família de Francesco Amorosino per fer la salsa, va veure les empremtes digitals de les persones que els havien collit.


10. Esperant la Candymen

Foto: Kirstin Schmitt – 2016 Sony World Photography Awards


Guanyadora en la categoria professional Sincera. Les imatges de la sèrie estan a l’espera d’estudi, a l’espera del moment oportú, a l’espera de vés a saber què.


11. Transbrasil

Foto: Jetmir Idrizi – 2016 Sony World Photography Awards


Guanyadora de la categoria professional Campaign TransBrasil. És un projecte en curs, que té com a objectiu aprofundir en les identitats de gènere amb la fotografia documental. Es proposa abordar diferents expressions socials i culturals que qüestionen els esquemes binaris masculí-femení i entendre el procés del gènere i la identitat.


12. Els caçadors d’àguiles de la Xina occidental

Foto: Kevin Frayer – 2016 Sony World Photography Awards


Guanyadora de la categoria professional de Medi Ambient. La imatge és d’un festival organitzat per la comunitat local de la caça, de la Xina Occidental. El certamen forma part dels esforços per promoure i fer créixer les pràctiques tradicionals de caça en les noves generacions de la zona, que limita amb Kazakhstan, Rússia i Mongòlia. La formació i la manipulació de les grans aus de presa segueix un estricte conjunt de regles antigues.


13. La vida nòmada amenaçada, a l’altiplà del Tibet

Foto: Kevin Frayer – 2016 Sony World Photography Awards


Guanyadora de la categoria professional de Gent. Un jove i novell monjo budista tibetà es troba amb el seu iac en l’àrea de pasturatge nòmada d’estiu de la família, sobre l’altiplà del Tibet, al comtat de Yushu, Qinghai, Xina. Els nòmades tibetans s’enfronten a molts desafiaments per mantenir la seva forma tradicional de vida, incloent-hi pressions polítiques, el canvi climàtic i la ràpida modernització de la Xina.


14. Un despertador

Foto: Alexander Ingle – 2016 Sony World Photography Awards


Guanyadora de la categoria Open and Youth. És Pasqua, i després d’un gran dinar de celebració, toca fer la migdiada. Però el membre més jove de la família, Nawrot, es prepara per despertar l’avi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa