La Barcelona d’un mestre de plàstica jubilat

14 racons de la ciutat explorats i dibuixats per Josep Serra

És ben curiós: des de petit m’agradava dibuixar, n’aprenia a casa i a l’escola amb aquelles làmines Freixes, i amb algunes il·lustracions per les assignatures del moment. No en conservo cap. I després, als 14 anys, vaig fer una pausa amb el dibuix: calia anar a treballar. Als 20 vaig ser monitor d’esplai, i allà va tornar a despertar-se l’afició. Quan ja tenia més de 25 anys, vaig fer estudis de magisteri i vaig tenir feina en una escola com a mestre de plàstica. Vaig estar deu anys treballant-hi amb nois i noies de 12 a 14 anys. Vaig canviar d’escola i hi va haver un cert silenci creatiu pel que fa al dibuix.
 
Ara, jubilat, m’agrada anar en moto. En una de les sortides vaig caure en un revolt i se’m van trencar un feix de costelles. I… curiositats de la vida, en ple repòs i recuperació, sense poder quasi ni mourem i amb el suggeriment, per part de la meva dona, de tornar a agafar l’antiga afició al dibuix, me’n trobo uns que dibuixen al carrer, que m’expliquen “no sé què” de l’urbansketcher. I… em torna a agafar la fal·lera pel dibuix: aquell que no feia des de feia més de trenta anys, encara que, mentalment no l’havia deixat mai.
 
Ara surto pràcticament cada dia a dibuixar pel Born, l’Eixample, pel costat de casa, a exposicions, en algun bar característic, a pobles que visito a cop de moto…. Tot allò que vaig trobant i sento que em diu alguna cosa va quedant reflectit en els quaderns que vaig omplint. Aprenc dels treballs d’altres sketchers i intento expressar allò que veig.


 

1. Fonts de Montjuïc.

Josep Serra2. Façana de l’Alzina. 

Josep Serra3. Plaça del Sortidor.

Josep Serra4. Casa de les Punxes.

Josep Serra5. Bodegueta del Born.

Josep Serra

 


6. Gran Via amb carrer Bailén.

Josep Serra

 


7. Plaça dels Traginers.

Josep Serra8. Correus.

Josep Serra9. Can Framis (Fundació Vila Casas).

Josep Serra10. Drassanes.

Josep Serra

 
 

11. Montjuïc des de les Arenes. 

Josep Serra12. La Catedral.

Josep Serra13. Carrer de l’Oblit.

Josep Serra14. Plaça de Sant Agustí vell.

Josep Serra

Comentaris

    Isabel Orriols ( Arrel ) Novembre 24, 2018 12:24 am
    Molts ànims i molta sort Pepo.
    Neus BM Novembre 29, 2018 10:22 am
    Quins dibuixos més bonics

Nou comentari