El bordell de Kandapara, a Bangladesh, funciona des de fa més de dos segles. L’any 2014 va ser enderrocat, però es va restablir amb l’ajuda de les ONGs locals. És un lloc aïllat entre murs de dos metres d’alçària on no compten les normes i convencions de la societat tancada de Bangladesh. Un espai on la prostitució és legal, on es respira un ambient lliure de moral, però també brut d’hàbits de subsistència, pobre en recursos. Fora d’aquestes parets els homes i les dones no poden mostrar-se ni les mínimes expressions d’afecte, no poden donar-se la mà pel carrer, no poden tenir sexe abans del matrimoni, no se’ls permet parlar amb extranys. Dins dels límits del prostíbul, les noies no duen mai hijab, els homes musulmans beuen alcohol o s’acosten a les noies només per prendre el te, seure una estona i xerrar. D’altres només busquen sexe.

La fotògrafa Sandra Hoyn relata la situació tan ambivalent a què s’enfronten aquestes noies, sense cap més mitjà de subsistència, sense poder tornar al passat opressor de què provenen, però sense poder mirar al futur, sense poder sortir a una comunitat que encara no les accepta professionalment. Creu que aquesta és una realitat que la societat ha d’acceptar i que reconèixer l’existència i la funció de les professionals del sexe és un primer pas per assegurar-los els drets a què tot treballador pot acollir-se.

1. La Kajol amb un client. Ella creu que té 17 anys però no n’està segura. Va estar casada durant 9 anys fins que el seu oncle la va vendre al bordell de Kandapara. Té un flll de 6 mesos, en Mehedi. Només dues setmanes després del part va haver de tornar a tenir sexe amb els clients, però cada cop li costa més tenir-ne des de l’embaràs.

Foto: Sandra Hoyn


2. Els pares de la noia van morir quan només era una nena i es va casar molt jove. Ella i el seu marit consumien heroïna i per això van acabar a la presó. Diu que és el millor lloc on ha estat perquè ningú li pegava. Allà hi va conèixer una dona que la va portar al bordell a treballar.

Foto: Sandra Hoyn


3. Un client intenta fer un petó a la galta a la Priya, de 19 anys. Treballa al prostíbul des dels 17.

Foto: Sandra Hoyn


4. La Meghla, de 23 anys, al llit amb un client. Als 12 anys treballava en una fàbrica de roba fins que un home li va prometre una feina millor i més ben pagada. La va vendre al prostíbul.

Foto: Sandra Hoyn


5. La Dipa, de 26 anys, plora perquè està embarassada de dos mesos d’un dels seus clients.

Foto: Sandra Hoyn


6. La zona del prostíbul està envoltada per un mur de dos metres. Als carrers, estrets, hi ha llocs de menjar, botigues de te i venedors ambulants.

Foto: Sandra Hoyn


7. La Pakhi té 15 anys, i la Mim, en té 19. Les dues treballen al bordell de Kandapara

Foto: Sandra Hoyn


8. Dones que esperen clients.

Foto: Sandra Hoyn


9. L’Asma té 14 anys i va néixer al bordell. Tot just aquest any ha començat a treballar com a prostituta. Fins ara, només ballava davant dels clients.

Foto: Sandra Hoyn


10. La Jhinik, de 20 anys, va tenir fa cinc dies aquest parell de bessons. Encara no tenen nom.

Foto: Sandra Hoyn


11. La Mim, de 19 anys, gaudeix d’una bona dutxa.

Foto: Sandra Hoyn


12. La Pakhi, de 15 anys, és amb un client a la seva habitació. Fa un any que viu al prostíbul. Es va casar amb 12 anys, però va fugir. Un home la va recollir del carrer i la va vendre al bordell.

Foto: Sandra Hoyn


13. Moltes de les noies neixen, creixen i crien els seus fills al bordell.

Foto: Sandra Hoyn


14.

Foto: Sandra Hoyn

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pau J. Saracho Soler a juliol 31, 2016 | 00:37
    Pau J. Saracho Soler juliol 31, 2016 | 00:37
    Un país islàmic. Una religió de pau i amor?
  2. Icona del comentari de: Anònim a gener 06, 2017 | 08:28
    Anònim gener 06, 2017 | 08:28
    Una religió, simplement. O el catolicisme es més de pau i amor?

Nou comentari

Comparteix