Ens demanen que ens confinem, però no tothom ho pot fer: a Barcelona unes 1.200 persones viuen als carrers, ara deserts. I en una situació alarmant: molts serveis de menjador, dutxa i rober han hagut de tancar, i els espais d’emergència que s’han obert temporalment perquè puguin confinar-se ni són suficients ni s’adapten a les necessitats. Per tant, mentre mirem el món des de casa nostra són molts els qui segueixen vivint al ras.

Des del primer dia d’estat d’alarma, la Fundació Arrels ha sortit al carrer per tenir cura de les persones que viuen aquesta realitat: s’han adaptat per mantenir oberts els seus serveis bàsics de dutxa, consigna i farmaciola i han assegurat que les 200 persones a qui garanteixen l’allotjament estiguin bé. En les darreres setmanes, han impulsat un equip de carrer d’emergència per satisfer necessitats bàsiques d’alimentació, abric, higiene, orientació i protecció sanitària.

Aquestes fotografies de Juan Lemus, que formen part de Viure al carrer en estat d’alarma, una exposició virtual del Centre Cultural Albareda, denuncien la realitat en què es troben les persones sense llar i mostren la feina que està fent Arrels.

1.

Foto: Juan Lemus2.

Foto: Juan Lemus

3.

Foto: Juan Lemus


4.

Foto: Juan Lemus


5.

Foto: Juan Lemus6.

Foto: Juan Lemus7.

Foto: Juan Lemus8.

Foto: Juan Lemus9.

Foto: Juan Lemus10.

Foto: Juan Lemus11.

Foto: Juan Lemus12.

Foto: Juan Lemus

13.

Foto: Juan Lemus14.

Foto: Juan Lemus

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a maig 19, 2020 | 11:01
    Anònim maig 19, 2020 | 11:01
    Mirar cap un altre cantó al devant de la pobresa, ens treu tot el crèdit que puguem tenir com persones. Ojalà no ens trobem mai en aquestes circunstàncies. No us ho creieu, però ens pot passar a tots.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa