Terra de somnis és el títol de l’exposició amb què l’Obra Social “La Caixa” mostra 80 fotografies de Cristina García Rodero. Organitzada amb la col·laboració de la Fundació Vicente Ferrer, vol donar veu a les dones d’Anantapur, a l’estat d’Andhra (Índia), i remarcar el seu poder de transformació de les comunitats on viuen.

A través de les imatges de gran format es vol sensibilitzar el públic sobre la vida dels habitants d’una de les zones més pobres i desconegudes de l’Índia. És aquí on viuen les comunitats més marginals i vulnerables. La mostra també pretén difondre les accions de cooperació internacional que s’hi duen a terme. Es podrà visitar al CaixaForum Girona fins al 28 de gener de 2018.

1. Shirvani el dia del seu casament. Aguanta un sac ple d’arròs que oferirà a la família del nuvi. Simbolitza la confiança que a la nova família no li faltarà mai menjar.

Foto: Cristina García Rodero


2. Tejasre i Prameela, de 12 i 10 anys, actuant després de finalitzar les manifestacions del Dia de la Dona, el 8 de març. El teatre és una eina educativa molt poderosa: en aquest cas, l’obra vol conscienciar la població del problema dels avortaments selectius per raó de gènere.

Foto: Cristina García Rodero


3. Nandini B. és albina, estudia a l’Escola de Primària per a Persones amb Discapacitat Visual de Bukaraya Samudram, de la FVF.

Foto: Cristina García Rodero


4. Una nena juga amb un xai a Bukaraya Samudram durant la festivitat del Teru.

Foto: Cristina García Rodero


5. Una cuidadora ajuda uns infants a practicar exercicis per millorar la seva mobilitat al Centre de Paràlisi Cerebral de Bathalapalli.

Foto: Cristina García Rodero


6. Beneficiària d’un habitatge de la FVF al poblat de Gandhinagar (districte de Kurnool). Pertany a la tribu chenchu, que continua vivint de la recol·lecció i la caça. L’analfabetisme i les dificultats per accedir al sistema sanitari escurcen la seva esperança de vida, ja que molts moren per malalties prevenibles.

Foto: Cristina García Rodero


7. Nagamani, de 6 anys, pateix glaucoma congènit, provocat per una pressió intraocular anormal que fa malbé el nervi òptic i causa ceguera irreversible si no es tracta a temps. És una malaltia poc comuna que apareix entre el naixement i els tres primers anys de vida (afecta 1 de cada 30.000 nadons).

Foto: Cristina García Rodero


8. Malamma gira el cap amb força per alliberar l’hipotètic dimoni que porta a l’interior. Temple de Hanuman, a Kasapuram (àrea de Guntakal).

Foto: Cristina García Rodero


9. Nancharamma amb el seu nét Kullayappa. Es cuiden mútuament durant l’absència de la mare, que acaba de donar a llum a l’Hospital de Bathalapalli.

Foto: Cristina García Rodero

10. La mare, esgotada, descansa al costat del seu fill a la unitat de pediatria de l’Hospital de Bathalapalli, el centre sanitari més gran de la FVF.

Foto: Cristina García Rodero

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa