El disseny dels objectes de cada dia

El Museu del Disseny de Barcelona presenta la nova exposició permanent


Catorze recomana Objectes comuns. Històries locals, debats globals, la nova exposició permanent de disseny de producte que el Museu del Disseny de Barcelona obre al públic a partir del 3 de desembre de 2021. Es pot visitar a la planta B del Museu i l’entrada és gratuïta els dies 3, 4 i 5 de desembre.

Es parla d’objectes comuns perquè formen part de la cultura popular, representen a la societat i esdevenen fragments de la memòria col·lectiva. I encara més, són igualment comuns perquè alguns són béns compartits i altres perquè tenen una vocació social. El disseny dona un nou sentit als objectes comuns gràcies als serveis que ens presten, a la novetat del seu aspecte, a les innovacions que incorporen, a allò que comuniquen o a les emocions que ens desperten.

El Museu del Disseny de Barcelona posa a l’abast del públic la seva col·lecció de disseny de producte en un nova exposició permanent estructurada en quatre apartats: Itinerari. Històries locals, 1930-2020Parlament. Debats globals; Exposicions variables#DISSENY_BARCELONA. El disseny de la ciutat. Entre les peces que s’hi inclouen hi ha icones del disseny autòcton com ara la cadira Butterfly o BKF, les butaques Catalana i del GATCPAC, els llums Disa de Coderch i TMC de Milà i Sagnier, les setrilleres Marquina, el pal de fregar, el banc Catalano d’Òscar Tusquets i Lluís Clotet, o la motocicleta Impala.

Què: l’exposició permanent Objectes comuns. Històries locals, debats globals.
On: a la planta B del Museu del Disseny de Barcelona (plaça de les Glòries Catalanes, 37, Barcelona).
Quan: a partir del 3 de desembre de 2021.

Més informació.

Ràdio 760 múltiple. Equip tècnic Lavis Labelson, 1960. MADB 136356. Foto: Estudio Rafael Vargas
Ràdio 760 múltiple. Equip tècnic Lavis Labelson, 1960. MADB 136356. Foto: Estudio Rafael Vargas

Nou comentari