Vitrina, Maria Teresa Hincapié. 1989/2020 (fragment).

Catorze recomana la programació expositiva per al 2022 del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

Amb el 2022 acabat d’estrenar, Elvira Dyangani Ose ha presentat la programació del Macba per al 2022, sis mesos després d’haver estat nomenada directora del museu. La proposta per a aquests 12 mesos servirà per assentar els fonaments d’un ambiciós programa per als propers anys, un període en què el Macba creixerà en tots els sentits fent visibles les tasques invisibilitzades del museu, trencant els cànons, i obrint nous relats a partir de les històries que es coneixen i les que no s’han explicat.

Un primer pas en aquesta direcció és la renovació de la presentació de la Col·lecció MACBA, que es descobrirà a l’estiu, on es podran veure obres de Lúa Coderch, Ignasi Aballí, Dora García, Mirtha Dermisache, Albert Serra, Mar Arza, Rosângela Rennó o Concha Jerez, entre d’altres. El calendari d’exposicions s’ha reajustat: al llarg del primer semestre de l’any tindran lloc les mostres monogràfiques dedicades a Teresa Lanceta i a Cinthia Marcelle.

Al juny, la Capella MACBA, la sala del Convent i el Centre d’Estudis i Documentació MACBA es transformaran en un laboratori d’arxius que acollirà la 27a edició del Simposi Internacional d’Art Electrònic. La Capella acollirà també Sismografia de les lluites, un projecte de Zahia Rahmani que aplega prop de vuit-centes publicacions periòdiques crítiques i culturals no europees –entre d’altres, de la diàspora africana, índia, caribenya, asiàtica i sud-americana– que es van produir seguint l’estela dels moviments revolucionaris des de finals del segle XVIII fins a l’any 1989.

A la tardor, arribarà a Barcelona l’exposició María Teresa Hincapié. Si això fos un principi d’infinit, la videoinstal·lació Lincoln, Lonnie and Me – A Story in 5 Parts de l’artista afroamericana Carrie Mae Weems, i Ayuujkjä’äy Ëy Konk. Una fabulació basada en un mite mixe, un projecte de Mariana Botey entorn de la noció dels indigenismes i els neoindianismes a partir de l’art modern i contemporani del continent americà.

A més, el futur del Macba comença també amb el projecte El Museu Possible que, sota les directrius de la teòrica i professora del Goldsmiths Yaiza Hernández, implicarà totes les persones que duen a terme aquells treballs –no sempre visibles– que envolten la vida museística; i amb una edició renovada del PEI Programa d’Estudis Independents sota la direcció de l’artista i comissari Kader Attia; el filòsof, escriptor, editor, crític cultural i comissari Max Jorge Hinderer Cruz, director de l’Akademie der Künste der Welt de Colònia; i Elvira Dyangani Ose, directora del Macba.

Què: la programació expositiva per al 2022 del Museu d’Art Contemporani de Barcelona.
On: al Macba (plaça de l’àngel, 1, Barcelona)
Quan: durant el 2022.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa