Dibuixos d'Alfons Borrell. Foto: Facebook Alfons Borrell
Dibuixos d’Alfons Borrell. Foto: Facebook Alfons Borrell

Catorze recomana els actes amb què l’Ateneu Barcelonès homenatja el pintor Alfons Borrell, un dels pintors catalans més rellevants de la segona meitat del segle XX, que tindran lloc al mateix Ateneu Barcelonès i també a Castellar del Vallès els dies 2, 12 i 16 de juny.

Alfons Borrell hauria complert noranta anys aquest mes de juny i és l’autor del mural, pintat l’any 2010, que presideix el vestíbul de la Sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès, i és precisament en aquest espai on se celebraran els actes d’homenatge:

2 de juny: Estrena del documental M’agradaria ser color i de la peça musical Blau Mar.
A les 18:30 h, Sala Bohigas de l’Ateneu Barcelonès.
El documental, dirigit per Toni Moreno, aprofundeix en el món artístic de Borrell a través del seu testimoni directe. Després de la projecció, el mateix Moreno, Maria Josep Balsach, Manuel Guerrero i Bernat Puigdollers participaran en una taula rodona sobre la figura de Borrell. Tancarà l’acte l’estrena de Blau Mar, un Haikú musical de Benet Casablancas, que interpretarà el pianista David Coromina.

12 de juny: Visita a l’exposició Alfons Borrell a quatre mans. Llibres d’artistes i projectes.
A les 12:30 h, La Pahissa del Marquet, Castellar del Vallès.
Visita a càrrec d’Ester Xargay de l’exposició en homenatge a l’artista sabadellenc. S’hi exposen obres del pintor fetes a quatre mans amb poetes, artistes, músics i arquitectes, com ara Jordi Alcaraz, Vicenç Altaió, Joan Brossa, Manuel Guerrero, Josep M. Mestres Quadreny o Perejaume.

16 de juny: Lectura poètica en homenatge a Alfons Borrell.
18:30 h, Sala Bohigas de l’Ateneu Barcelonès.
Una lectura poètica per evocar l’estreta relació de Borrell amb un ampli ventall d’artistes i escriptors. L’acte serà conduit per Bernat Puigdollers i Ivet Zwatrzko,i comptarà amb la participació els poetes Vicenç Altaió, Lluís Calvo, Antoni Clapés, Joaquim Sala-Sanahuja, Víctor Sunyol, Ester Xargay i Perejaume, que realitzarà una acció artística.

Què: els actes d’homenatge a Alfons Borrell.
On: a l’Ateneu Barcelonès i a La Pahissa del Marquet (Castellar del Vallès).
Quan: els dies 2, 12 i 16 de juny.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa