Vivim envoltats d’estereotips de bellesa, de cànons perfectes, d’una societat que sempre està a dieta. La revista Now Toronto, per tercer any consecutiu, fa una publicació a favor d’estimar el nostre cos. Tanja-Tiziana ha estat l’encarregada de fotografiar nou persones que posen davant de la camèra sense complexos, explicant la seva història personal. Amb el títol Love your body, convida a acceptar-nos físicament com som.

1. “Estimat cos. Cos preciós. Em sap greu haver-te fet passar gana. Em sap greu haver-te fet treballar quan no volies treballar. T’hauria d’haver escoltat.” Catherine Hernández és escriptora. Des que li van diagnosticar dues malalties cròniques l’any passat, escriu cartes al seu cos. Durant aquest temps ha après a dir prou quan el cos li ho demana, a estimar-lo i cuidar-lo.

Tanja-Tiziana2. Heidi Hawkins fa poc que ha estat mare per primera vegada. Diu que l’embaràs ha estat la millor experiència de la seva vida. Convida les dones, especialment les que són mares, a despullar-se de complexos i defensa l’alletament en públic. La Heidi diu que té els pits caiguts, no té temps de depilar-se i llueix al ventre una cicatriu de cesària. Ho fa orgullosa, perquè diu que dur un fill a la vida i tenir-ne cura és la meravella més gran que li ha pogut passar.

Tanja-Tiziana3. Paul Lančarič és locutor. Està molt content que mostrar el seu cos no li sigui un problema, perquè, diu, quan et sents bé amb tu mateix, l’ansietat desapareix. Explica que sempre ha estat una mica grassonet i que fins als 25 anys li feia molta vergonya ensenyar el seu cos en públic. “Una vegada vaig haver d’asseure’m dins d’un armari per gravar un audiollibre d’una novel·la eròtica. No em vaig sentir còmode fent feines així fins que vaig anar a platges nudistes i vaig començar a experimentar el naturisme”.

Tanja-Tiziana4. Ted Hallett és escriptor i improvisador. Li van diagnosticar un càncer al ronyó que li ha deixat una cicatriu de la caixa toràcica a la cuixa dreta. Al principi, li feia vergonya que les noies el veiessin despullat, però arran d’una relació amb una noia que també ha patit un càncer, ha après a acceptar-se. Diu que des que s’ha enfrontat a la mort, no es preocupa per tonteries. “Hi ha coses sobre les quals no tinc control. A mesura que em faig gran, m’importa menys el que pensi la gent. I això inclou com em veig. El meu cos és el meu cos i estic bé així.”

Tanja-Tiziana5. Acacia Christensen és lluitadora de la League of Lady Wrestlers. Parla segura d’ella mateixa sobre la seva força i la seva complexitat. “Sí, estic grassa i plena de tatuatges. No puc fer res per canviar-ho, doncs ho gaudiré”. “Quan lluito em veig molt poc atractiva, però m’agrada. Em vesteixo com un personatge de dibuixos animats, ningú em pot dir res. Vaig decidir que el meu personatge seria un monstre gran i gras. Fer que la gent t’escridassi és molt poderós i gairebé més gratificant que intentar agradar-los”.

Tanja-Tiziana6. Jasbina Justice, activista, professora de ioga, coordinadora i intèrpret de la companyia de porno feminista Spit. Ha après a sentir-se còmoda amb el seu cos després de patir una agressió sexual. Tot i que està acostumada a ensenyar-se, diu que utilitza aquesta sessió de fotos per mostrar-se tal com és ella, sense sexe, sense desig, abraçant el seu cos, compartint la seva història, ensenyant la seva cara més vulnerable.

Tanja-Tiziana7. Prince Amponsah, actor, treballador social i estudiant de la Universitat de Ryerson. Va patir cremades molt importants en un incendi. Al començament, tenia dubtes sobre si tornar als escenaris, però va deixar les pors enrere. “No es veu gaire gent com jo a l’escenari o a la pantalla i a vegades són necessaris aquests tipus de models: veure’t a tu mateix, sentir que pots formar part d’això”.

Tanja-Tiziana8. La Jewelz Mazzei és model. Diu que mai es veuen als mitjans de comunicació cossos com el seu i que si ella n’hagués vist, li hauria estat més fàcil acceptar-se. Per això va sentir la necessitat d’ajudar persones que s’han sentit com ella. És activista corporal amb el moviment #BigAndBlunt, perquè tothom se senti bé amb ell mateix.

Tanja-Tiziana9. Monique Mojica, actriu, dramaturga i directora artística de Chocolate Woman Collective. Aquesta dona de 68 anys va decidir participar a la sessió de fotos per compartir part de la seva cultura i de la seva ira al voltant de la reserva índia de Standing Rock. Li ha servit com a homenatge a les dones que ballen, canten i resen davant de les descàrregues de gas lacrimogen.

Tanja-Tiziana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa