Fer les paus amb el passat, amb el propi cos i amb les exigències físiques alienes. Una campanya impulsada per Michelle Fetsch, fundadora de les xerrades TEDxWomen, i la fotògrafa Anastasia Kuba ha reunit testimonis de dones que es mostren tal com són, i ho fan despullades davant la càmera. L’esperit de la Bare Campaign (campanya del nu) és promoure l’acceptació i l’amor propi davant de les pressions estètiques i socials.

1. Alice: «El meu cos és que és meu i ja no deixo que ningú el puntuï. Els meus germans fan de model i el meu cos, sense tenir sobrepès, està lluny dels cànons que caldrien perquè jo també ho fos. Em va costar entendre-ho i acceptar-ho, però ara m’agrado, m’agrado molt.»

Foto: Anastasia Kuba



2. Mykale: «Participo en aquesta campanya per totes les dones que odien qui són!»

Foto: Anastasia Kuba



3. Mai: «M’encanta ser dona. A mesura que em faig gran vaig assolint un rang més alt i més em conec. A mesura que em conec m’allibero de la vergonya i les ombres que no sabia que tenia.»

Foto: Anastasia Kuba



4. Shivie: «La nuesa és el gran igualador. Quan podem reunir-nos nus ens adonem de l’essència de l’altre.»

Foto: Anastasia Kuba



5. Lakshmi: «M’encanten els meus ulls, els meus cabells blaus, els meus pits, les meves cames i els meus peus petits.»

Foto: Anastasia Kuba



6. Bonnie: «Vull que les dones del futur no hagin de lluitar contra res pel sol fet de ser dones. Només això, que el nostre món hagi après a estimar les dones exactament tal com som i com no som.»

Foto: Anastasia Kuba



7. Hilary: «La capacitat de ser un ésser sexual després d’haver patit abusos sexuals ha construït en mi un dipòsit d’amor propi. Em nego a remodelar cap aspecte de mi només perquè encaixi en els ideals d’algú altre.»

Foto: Anastasia Kuba



8. Christel: «Estimo el meu cos com a vehicle per viure, estimar, tocar, guarir, sentir i fer això que se’n diu ser un ésser humà. Estimo el meu cos per la seva habilitat de sentir la veritat, per guiar-me, alliberar-me i protegir-me.»

Foto: Anastasia Kuba



9. Sharianne: «Amb tot el que ha patit el meu cos –cirurgies, un trasplantament, quimioteràpia, radioteràpia– segueix funcionant. No té una aparença forta però per dins és extraordinari.»

Foto: Anastasia Kuba



10. Tanya: «M’agradaria que les dones del futur miressin enrere, al passat, i es riguessin de tot el dolor, de tot el sofriment que ens vam imposar els uns als altres. Veig la llavor d’una nova generació capaç d’esborrar tot aquest absurd.»

Foto: Anastasia Kuba



11. Kenya: «M’agraden les meves cames, m’han mantingut dreta malgrat tots els ensopecs de la vida. La meva esquena també, no s’ha doblegat mai sota el pes del dolor del meu passat.»

Foto: Anastasia Kuba



12. Chris: «Espero que les dones reconeixerem el poder de sentir-nos completes.»

Foto: Anastasia Kuba



13. Xiomara: «Tal com passa amb les bosses i les sabates, els humans també som assortits en formes i colors.»

Foto: Anastasia Kuba



14. Ilana: «Amb cada comentari crític i despectiu que ens fem perpetuem aquesta cultura que ens fa mal, reduïm la nostra autoestima i fomentem estereotips irreals.»

Foto: Anastasia Kuba

Comentaris

 1. Icona del comentari de: schumacher a juny 05, 2018 | 22:45
  schumacher juny 05, 2018 | 22:45
  Son persones i no objectes, totes tenen el seu punt encantador i segur que el que es mes valuós es la seva manera de ser, de pensar , de viure
 2. Icona del comentari de: Anònim a juny 05, 2018 | 23:00
  Anònim juny 05, 2018 | 23:00
  Tots els cossos son asimetrics:tots els cossos tenen bellesa.
 3. Icona del comentari de: 6Q a juny 06, 2018 | 08:29
  6Q juny 06, 2018 | 08:29
  Totes elles son boniques, totes elles amb la seva sensualitat, i es que la sensualitat no te res a veure amb mides de pes o centímetres, te a veure amb la tendresa dels seus gestos i paraules. Totes elles boniques, totes elles sensuals...
 4. Icona del comentari de: Vicky a juny 06, 2018 | 13:55
  Vicky juny 06, 2018 | 13:55
  Sí Hu ha Ribó sàpigues m'ha punto a las fotos, pues jo estic a 47 kls mol prima, pero no tic gents de vergonya, és d'aplaudir lo que heu fent felicitas??
 5. Icona del comentari de: Anònim a juny 07, 2018 | 01:48
  Anònim juny 07, 2018 | 01:48
  No tenen pèl al cos, aquestes dones? Les dones també tenen pèl, i depilar-se'l no és qüestió d'higiene, és pura estètica. El pèl no és lleig ni brut, és natural.
 6. Icona del comentari de: Anònim a juny 08, 2018 | 09:58
  Anònim juny 08, 2018 | 09:58
  Muy bonitas fotos,bellísimas las modelos, si señor,así es como tenemos que ser,naturales como la vida misma,sin cirujias, y sin chorradas de esas,me encanta.
 7. Icona del comentari de: Loreto a juliol 09, 2018 | 15:37
  Loreto juliol 09, 2018 | 15:37
  Les dones tenim pèl, sí òbviament no és qüestió d'higiene, crec que això ja està superat, però, tot i ser feminista, jo em depilo. Per pura comoditat, sí, però ho faig. El feminisme NO només és que les dones es puguin deixar pèl, sino que facem el que vulguem sense a ser criticades, ni cossificades..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa