Hiperconnectats

14 il·lustracions que posen en evidència les manies del món modern

Vivim estressats i hiperinformats. Tot el dia estem enganxats al mòbil, a l’ordinador o a la tauleta. Sempre tenim una notificació nova o un missatge electrònic pendent de respondre. El 17 de maig és el Dia Mundial d’Internet. L’il·lustrador francès Jean Jullien ha plasmat les noves manies (i malalties) del món modern en aquesta sèrie d’il·lustracions, centrant-se sobretot en l’addicció als dispositius electrònics i a les xarxes socials. Tot plegat, amb una bona dosi d’ironia. 

1.

Jean Jullien

2.

Jean Jullien

3.

Jean Jullien

4.

Jean Jullien

5.

Jean Jullien

6.

Jean Jullien


7.

Jean Jullien


8.

Jean Jullien

9.

Jean Jullien

10.

Jean Jullien

11.

Jean Jullien12.

Jean Jullien

13.

Jean Jullien

14.


Jean Jullien

Raquel Sancinetti, a través de l’animació Cycle, ens mostra una societat que cada vegada està més connectada i al mateix temps, entre cables i pantalles, més sola i aïllada.


 

Comentaris

  Anònim Maig 17, 2016 11:03 pm
  És la realitat que ens envolta a diari. Qui es deixa absorbir per aquestes tecnologies es perd la mirada i la reacció personal de qui té a la vora i aliè a aquells perd una mica l'essència de lo natural i humà que ens fa especials i únics.
  Elena NM Novembre 1, 2016 6:39 pm
  Allò que des de sempre ens ha proporcionat satisfacció - com són un bon dinar amb la família, un concert del teu grup favorit o gaudir d´un viatge amb la teva parella- a poc a poc s´ha anat convertint en una retransmissió contínua a través de les diferents xarxes socials. No entenc per què hem de fer partícips de la nostra vida a qualsevol persona que coneixem (o no) i que, moltes vegades, ni ens importen. Sota el meu punt de vista, hem de reduir les connexions 2.0 en benefici de les relacions properes i més humanes. Potser així podríem gaudir més dels petits esdeveniments de la vida diària.
  Lilly Novembre 11, 2018 5:04 pm
  Estic totalment d'acord amb aquest article. Avui dia som molt addictes a les tecnologies. Està bé informar-te, però no oblidis que hi ha vida al voltant teu i has de gaudir-la.
  Anònim Novembre 12, 2018 12:55 pm
  Les xarxes socials són una bona eina, si es fa un bon ús. Cal tenir en compte que poden aïllar els individus, i ho fan en molts casos, tant en una família com en un grup d'amics, com es pot veure en aquests dibuixos tan clarificadors. Cal saber usar les xarxes socials, no abusar-ne i fer-ne l'ús correcte per a cada situació.
  O.P. Novembre 12, 2018 4:08 pm
  La tecnologia avança tant ràpid que fins i tot ens costa seguir-la. Internet 2.0, 3.0, 4.0,... technologies qué segurament per una banda ens faciliten la vida, però que per un’altra banda ens desconnecten de la realitat, de les coses simples que ens rodegen i que deixem de gaudir, hiperconnectats i esclaus de les noves technologies.
  LF Novembre 7, 2019 7:50 pm
  Hi estic completament d'acord, no ens agrada estar sols però quan estem socialitzant preferim estar amb el nostre mòbil, parlant amb una altra persona o mirant el que passa a les xarxes socials, el que hem de fer és gaudir del moment, de les persones que estan al voltant nostre.
  N M Novembre 7, 2019 7:54 pm
  En la nostra societat cada cop tenim menys comunicació entre la gent del nostre voltant, cadascú viu en el seu món, i això afecta la convivència entre nosaltres. Ens interessa molt més la imatge de les persones que les persones mateixes.
  Anònim Novembre 7, 2019 7:55 pm
  Aquest article és or! Crec que descriu amb ben poc com és la realitat. De totes les il•lustracions, estic d'acord amb el 100 %, encara que la que més representa la meva manera de veure la gravetat de l'assumpte és la 13. La gent por pagar find a 300 euros pero assitir a un concert i després passar tota l'estona "gaudint" d'ell des de la pantalleta del seu mobil. Som de traca
  Jezabel Novembre 7, 2019 7:56 pm
  És molt trist somriure amb totes aquestes imatges ja que reflecteixen la realitat de la vida diaria de la majoria de la gent. Considero que realment hi ha una dependència total dels mòbils i de les xarxes en detriment de la vida real. Solament cal fer una ullada al nostre voltant per adonar-nos que aquestes “mofes” que semblen ridícules i exagerades ens recorden a molta gent que coneixem i potser a nosaltres mateixos.
  LBG Novembre 7, 2019 7:56 pm
  Els costums estan canviant, potser a pitjor i no ens adonem de la importància d'interactuar amb les persones cara a cara; fer el cafè amb els amics, anar d'excursió, compartir un àpat... coses molt senzilles que estem perdent i que són molt beneficioses per la própia salut.
  L.N. Novembre 7, 2019 7:56 pm
  Segons la meva opinió la majoria d'aquestes il•lustracions reflecteixen la realitat. La gent sembla addicta a les tecnologies noves i les fan servir en qualsevol moment de la seva vida - sigui durant el dia o a la nit, sol o acompanyat; sempre estan presents i ja semblen part de la vida quotidiana. Es veu que la gent de totes les edats aprofiten els mitjas digitals i estic segura que la majoria ni pensa en els perills que té l'internet. Esperem que la cosa no és pitjori!
  InS Novembre 7, 2019 8:32 pm
  Encara que aquests imatges sí que reflecteixen la vida moderna, en realitat les coses no són tan exagerades com les veuen els autors d’aquestes obres. El món digital depen del seu ús pot fer la vida molt mès fàcil i obrir l’acces a tota l’informació que nessesites. Per altre costat, si no saps posar límits pots perdre’t en la mar de informació innessesaria. Com qualsevol cosa en la vida cadascú decideix la grau d’importancia de xarxes socials en la seva vida.
  CB Novembre 17, 2020 8:35 pm
  Sóc del parer que les xarxes socials ens aporten diversos beneficis, tant socials com laborals. Tot i això, admeto que també ens fan molt mal. Des del meu punt de vista, si no s'és usuari de les xarxes utilitzades per la majoria, es pot caure en l'aïllament o exclusió social.
  v.g. Novembre 17, 2020 8:39 pm
  Totes aquestes il·lustracions em fa pensar en un problema d'aquesta època que es incapacitat gaudir del moment , del lloc on estàs o la companyia ... sempre pensem en un futur més que en present...no sabem estar tranquils, deixar els mòbils, tablets i altres eines.. En lloc de escoltar els nostres fills, pares estem mirant vídeos dels altres senda donar compte que el millor és ara i aquí.....
  DSC 2020/2021 Novembre 17, 2020 8:41 pm
  Sóc del parer dels aventatges que ens proporciona aquesta nova era tecnològica, però s'ha de poder posar un límit. No podem estar tot el dia amb el cap abaixat mirant la pantalla i no mirar els nostres companys,o al nostre voltan. Siguem humans i 3 paraules més per la cinquantena.
  MR Novembre 17, 2020 8:44 pm
  És cert que la tecnología ha anat avançant durant aquests últims anys i cal dir que ha ajudat a desenvolupar el nostre món. Malgrat això, al mateix temps ha canviat les relacions entre tothom. Les converses són més trivials i superficials, o bé no existeixen.
  PS Novembre 18, 2020 1:22 am
  La meva opinió és que ens trobem davant d'una realitat hiperestimulada en la que depenem de l'estímul constant dels nostres aparells tecnològics i de les xarxes socials, malgrat això també penso que les tecnologies han contribuït a millorar la societat. Ara bé, crec que la solució no és que desaparegui l'internet-cosa que no passarà- considero que hem d'aprendre a gestionar el nostre temps començant per ser conscients del temps que dediquem i que moltes vegades malgastem en les xarxes socials o en l'internet .
  SQ Novembre 20, 2020 10:19 am
  Aquesta és la realitat del nostre dia a dia. Les xarxes socials, correu electrònic, jocs virtuals, plataformes per trobar l'amor... Molt útils i divertides per apropar-nos amb els que tenim més lluny però perilloses perquè ens allunya dels que tenim més aprop. És important trobar un equilibri i saber cuidar i gaudir del que tenim fora de la pantalla.
  S.D Novembre 20, 2020 8:37 pm
  Lamentablement, aquestes imatges mostren la realitat que vivim avui . Les xarxes socials i la tecnologia s'han tornat imprescindibles en la nostra vida. Per una part, ens mantenen comunicats amb familiars i amics que viuen lluny, com és el meu cas; pel contrari, si no en fem un bon ús , poden allunyar- nos de les persones que tenim al nostre costat. Penso que depèn de cadascú començar a fer petits canvis, com ara evitar l'us del movil o d'altres dispositius a l'hora de menjar en família, o quan passem temps junts. Es temps de desconnectar!!!
  G.B. Novembre 22, 2020 4:50 pm
  L’ús de tecnología ha fet que les nostres vides es tornin més còmodes, però també ha incidit com una mena de tsunami, envoltant -hi tot. La fotografía 13 ens senyala com ,a vegades, ens perdrem la vida i els moments darrere una pantalla. L’ imatge 10 ens hauria de fer reflexionar de com ens rel.lacionem amb la gent, o si ho fem. M’ha cridat l’atenció la figura 7, on veiem a totes les persones connectades i desconnectades a la vegada. Ja no mirem el cel, ja no perdem temps imatginant res. Vivim virtualment.

Nou comentari

Les flors de cada mes
Un calendari ens ensenya què floreix, de gener a desembre, en un jardí molt especial de Londres
Més entrades...