Homenatge a la bata

14 fotografies que posen en valor les matriarques

“Vull donar veu a les dones que s’han dedicat a la seva família, que han estat ignorades per la societat tot i ser les que manaven a casa. Aquestes dones acabaran desapareixent, i amb elles, desapareixerà aquesta peça de vestir”. La Constancia, la Resu, la Conchi, la Nati, la Maruja i la Tiste són sis dones de setanta anys de Villarmienzo (Palència), que han participat a Tributo a la bata, el reportatge amb què la fotògrafa Lucía Herrero homenatja les matriarques, dones fortes i autèntiques que, en una societat patriarcal, han omplert les seves vides de renúncies per poder criar i cuidar les seves famílies. “És la dona que cuina per trenta persones per Nadal, que és treballadora i molt estimada per tots. I que no va tenir l’oportunitat de pensar en els seus somnis”. “És important que, veient algun d’aquests personatges, reconeguis la teva àvia, la teva tieta, la teva mare… i que al mateix temps també vegis la dona salvatge que porten a dins, fins i tot encara que elles mateixes no la coneguin”. 

1.

Foto: Lucía Herrero2.

Foto: Lucía Herrero

 

3.

Foto: Lucía Herrero

 

4.

Foto: Lucía Herrero

 

5.

Foto: Lucía Herrero6.

Foto: Lucía Herrero7.

Foto: Lucía Herrero

 

8.

Foto: Lucía Herrero9. 

Foto: Lucía Herrero

 

10. 

Foto: Lucía Herrero

 

11.

Foto: Lucía Herrero

 

12.

Foto: Lucía Herrero

 

13.

Foto: Lucía Herrero

 

14.

Foto: Lucía Herrero


Comentaris

  Anònim Setembre 26, 2020 11:33 am
  Gràcies per fer present persones, éssers que van donar fonament amb la seva vida a un parell o més de generacions passades, i que amb el vostre reportatge els hi doneu presència, impirtancia i vida en el segle XXI. S ho mereixen, com elles van haver mils i mils de dones.
  Anònimmarta cairol Setembre 26, 2020 2:17 pm
  Yo crec que las baix aburit de tant veure a la meva sogra sempre am la bata I els mixons apretats a mixta cama La meva mare duia debantal Yo res ???
  Catalina Setembre 29, 2020 2:22 am
  Com m'han recordat a la meva mare.. Eran dones molt pràctiques.!!! Me pareix de lloança fer-ne ressó d'aquestes dones que vestides amb " la bata" tiraven del carro familiar amb pocs mitjans i sense esperar reconeixements.
  Anònim Setembre 29, 2020 7:24 pm
  Merecido homenaje a nuestras abuelas y madres y unas estéticas fotografías. Gracias No conoci a mis abuelas, pero puede decirse que mi madre murió con la bata puesta.
  Anònim Setembre 30, 2020 2:31 am
  La meva mare sempre duia debantal. I jo tambe?

Nou comentari

Diamants
El mapa dels meus astres / si mai estic perdut
Més entrades...
Quan Robert Capa va retratar la guerra a Aitona
Hi havia arribat com a fotoperiodista de la darrera ofensiva de l'exèrcit republicà a Catalunya
Més entrades...