Us oferim un recorregut per l’exposició Seqüències 2006-2009, de l’artista de Riudoms Joaquim Chancho. Amb aquesta mostra s’estrena el MUVACC o Museu Virtual d’Art Contemporani Català, una plataforma en xarxa impulsada per la Fundació Vila Casas. La iniciativa es presenta com un gran arxiu bibliogràfic que permetrà contribuir a l’escriptura de la història recent de l’art català.

100 figures, de Joaquim Chancho. Museu Virtual d’Art Contemporani Català – Fundació Vila Casas.


«L’exposició Seqüències s’estructura mitjançant la variació de diferents peces petites que componen tres grans pintures i dos dibuixos, més la intervenció pictòrica, directa i subtil, a la paret blanca de la planta baixa. Aquesta acció li permet contrastar la fragilitat amb la força de la macroseqüència que s’adapta a l’angle de l’espai oposat i provoca la integració de l’espectador (…)».

Glòria Bosch

Oli sobre tela, 2007 (Pintura 937), de Joaquim Chancho. Museu Virtual d’Art Contemporani Català – Fundació Vila Casas.


Oli sobre tela, 2008 (Pintura 08.25) de Joaquim Chancho. Museu Virtual d’Art Contemporani Català – Fundació Vila Casas.

Oli sobre tela, 2008 (Pintura A 32), de Joaquim Chancho. Museu Virtual d’Art Contemporani Català – Fundació Vila Casas.

Oli sobre tela, 2008 (Pintura A 32), de Joaquim Chancho. Museu Virtual d’Art Contemporani Català – Fundació Vila Casas.


Guaix sobre paper, 2005 (Dibuix 277-278), de Joaquim Chancho. Museu Virtual d’Art Contemporani Català – Fundació Vila Casas.

Guaix sobre paper, 2005 (Dibuix 99), de Joaquim Chancho. Museu Virtual d’Art Contemporani Català – Fundació Vila Casas.


Guaix sobre paper, 2005 (Dibuix 98), de Joaquim Chancho. Museu Virtual d’Art Contemporani Català – Fundació Vila Casas.

Guaix sobre paper, 2006 (Políptic 12), de Joaquim Chancho. Museu Virtual d’Art Contemporani Català – Fundació Vila Casas.


Oli sobre tela, 2008 (Pintura 08.7), de Joaquim Chancho. Museu Virtual d’Art Contemporani Català – Fundació Vila Casas.

Oli sobre tela, 2008 (Pintura 08.3), de Joaquim Chancho. Museu Virtual d’Art Contemporani Català – Fundació Vila Casas.


Oli sobre tela, 2008 (Pintura 08.6), de Joaquim Chancho. Museu Virtual d’Art Contemporani Català – Fundació Vila Casas.L’artista Joaquim Chancho (Riudoms, Tarragona, 1943)
És un pintor que desenvolupa un diàleg entre el gest lineal i l’escriptura de signes i cal·ligrafies. Acció i ritme emergeixen de l’elementalitat de línies verticals i horitzontals a la recerca del camí paral·lel que la pintura traça sobre la tela. Els seus pictogrames són com grans xarxes on l’espectador percep un cert ordre inquietant i necessita la seva mirada per percebre l’ordre elemental de les coses. Ha estat guardonat amb nombrosos i prestigiosos premis de pintura i dibuix, com el primer premi de pintura de la Biennal de Tarragona de l’any 1987.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa