Mirar el cel és com mirar un quadre. Un gest ben senzill que potser fem massa poc. L’Europhotometeo, el concurs europeu de fotos de fenòmens meteorològics, ha premiat unes quantes estampes que semblen impossibles. Us convidem a contemplar-les.

1. Gegant entre molins, de José Antonio Quirantes Calvo.
És la foto guanyadora i mostra un cumulonimbus capillatus incus, un núvol de tempesta, sobre Utiel (València) vist des de Santa María del Campo Rus (a Conca), és a dir, des de més de 100 quilòmetres de distància.2. Lenticulars cap al tard, de Carme Molist Vidal.
La posta de sol, amb núvols lenticulars, que el 29 de desembre del 2021 hi va haver a Manlleu.3. Pont de núvols, de Tomás Havrda.
Núvol en forma d’arc al sud de Moràvia, a la República Txeca.4. Uns halos de pols de diamant, de Jaroslav Fous.
Feta a la República Txeca el 10 de gener, amb temperatures d’uns 6 graus sota zero. Els cristalls de gel del cel van provocar aquest fenòmen òptic.5. La trobada amb un tornado EF4, de Tanner Schaaf.
És un tornado de categoria EF4 a Ashby, Minnesota, el juliol del 2020.6. Vel de núvia, de Hocman Puiu.
Foto feta a Romania, un matí de finals de tardor, des de la finestra de la casa del fotògraf.7. Connexió, de Lluís Salvà.
Foto d’una tempesta barcelonina, feta des del Turó de la Rovira.8. Pirocúmul volcànic a l’alba, d’Imanol Zuaznabar.
Va fotografiar aquest pirocúmul d’origen volcànic durant l’erupció del volcà Cumbre Vieja de La Palma.9. La muntanya de Jeted sobre núvols baixos, de Tomás Novotný.
Mentre sortia el sol, va fer aquesta foto prop de Liberec, a la República Txeca.10. Arc de boira, de Carlos Blanco.
A l’Alt Gamoniteiro, Astúries.11. Castell sobre el mar, de Nicolai Brügger.
Aquesta foto, que sembla treta d’un conte, va ser feta a Füssen, Alemanya, amb el castell de Neuschwanstein enmig de la boira.12. Tempesta a la badia de Canes, de Serge Zaka.
Ha estat la preferida del públic. Mostra una tempesta nocturna des de la la badia de Canes.13. Tempesta, de Lorenzo Vitali.
Entre les no guanyadores hi ha aquesta tempesta d’estiu al llac de Como (Itàlia).14. Boira d’estiu, de Zuser Stefan.
Després d’una nit fresca i humida, en aquestes muntanyes d’Àustria es va formar aquest llençol de boira.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa