Feminista ilustrada és un projecte creat per Maria Murnau (Cadis, 1991) i Helen Sotillo (Sevilla, 1989). La intenció és clara: assenyalar el masclisme que treu el cap, sense cap mena de vergonya, en tantes situacions del dia a dia. I sobretot, ser-ne conscients i plantar-hi cara.


1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a novembre 16, 2017 | 20:53
  Anònim novembre 16, 2017 | 20:53
  Em fa gràcia. Son coses que encara es deien quan era petit (ara fa vàries dècades). Quasi cap d'aquestes coses es diuen actualment. Només que les feministes ho recorden constantment com si es fes ara. Necessiten dir que hi ha tan masclisme. Per altra banda, buf! quines coses. La última, per exemple "mujer, tápate los pechos" no te res a veure amb masclisme, sinó en puritarisme. No hi vull entrar massa però els pits de la dona sempre s'ha considerat una zona eròtica que fa trempar els homes i per tant, millor tapar-ho en canvi poques dones es posen a 100 cada vegada que veuen un pit pelut d'un home. Per tant estan comparant coses diferents. Una altra cosa: "por tu seguridad no deberías ir sola por la calle de madrugada". Deixant apart que això no te res a veure amb masclisme, és un home que s'ha cregut que per la nit violen les dones en massa, i es preocupa que no li passi res, la culpa la tenen les feministes d'aquesta por a anar sola per la nit. Perquè? Perquè actualment només se les sent a elles i estan maximitzant fins a límits estratosfèrics tota agressió les dones, però si un mira estadístiques, els homes tenen molt més perill a ser agredits al carrer que les dones. Tenen molt més perill a ser assassinats al carrer que les dones. Concretament Del total dels 400 assassinats anuals que hi ha a tot l'estat, el 70% son homes i el 30% son dones. També cal dir que les violacions, que les feministes diuen que es donen a cabassos i s'inventen que quasi totes les dones han estat violades, se'n produeixen 900 per any. Menys de la meitat al carrer. Per tant hi ha quasi tantes possibilitats que un home mori assassinat al carrer que una dona sigui violada al carrer. Ara no tinc ganes de buscar les dades. Les sé i dic la veritat. Però si algú les vol que em respongui i ho faig. Mai dic mentides.
  10
  Icona de dislike al comentari de: Anònim a novembre 16, 2017 | 20:53 70
  Respon
 2. Icona del comentari de: Anònim a novembre 17, 2017 | 00:00
  Anònim novembre 17, 2017 | 00:00
  Jo tinc 2 fills i quan surtin de nit patiré q no es trobin un violent que busqui brega o fins i tot que amb tot el que els he ensenyat de defensar al mes debil un dia no em donguin un susto... el nateix que amb una noia... les nits i la violencia son perillosos per a tots.
 3. Icona del comentari de: Anònim a novembre 18, 2017 | 15:45
  Anònim novembre 18, 2017 | 15:45
  Aviam, això són vinyetes, de caràcter reivindicatiu, l'autor de les quals ha de copsar un sentiment complex en una sola imatge. No et creguis els còmics del Jueves, tampoc. S'ha de saber llegir entre linees. És clar que jo tampoc he sentit mai ningú amb la caradura de citar textualment el que apareix a les vinyetes, més que res perquè no em relaciono amb cavernícoles, tot i que segur que encara es senten coses d'aquestes. Però aquests mateixos conceptes, diluïts amb hipocresia, rebaixats amb eufemismes i edulcorats amb humor, formen part del meu DIA A DIA des que vaig assolir un cert nivell de comprensió lectora. I no tinc ni trenta anys. I sóc un home. També vull afegir: -UNA SOLA persona violada cada segle ja és massa. No hi ha demagògia possible que pugui justificar 900 violacions per any. I menys la demagògia "numerològica" de dir que "Per tant hi ha quasi tantes possibilitats que un home mori assassinat al carrer que una dona sigui violada al carrer." Pel tema del móvil del crim, més que res. Encara que diguis que coneixes les xifres, em nego a creure que el aquests 400 assassinats siguin tots gent innocent assassinada simplement per creuar-se amb una persona físicament superior amb ganes de matar. -I si et posa cachondo mirar-li els pits a una banyista, dons no els hi miris, és problema teu. Puritanisme és posar-se nerviós davant d'uns mugrons, masclisme és pensar que qui hi ha de posar solució és el propietari dels mugrons. -Realment, el que sembla del segle passat són aquest tipus de discursos, tot i que no dubto de la bona intenció del seu autor, només faltaría. La part positiva que se'n pot extreure de tot això és que si jo simplement em mantinc ferm amb les meves idees, és possible que d'aquí 40 anys el meu discurs també es torni retrògrad, bona senyal. Hem de procurar que el progrés sigui constant i ben encarrilat.
 4. Icona del comentari de: Anònim a novembre 19, 2017 | 10:48
  Anònim novembre 19, 2017 | 10:48
  Al/la del tercer comentari. Podem fer demagògia: "una sola violació per segle ja seria massa". Jo hi firmaria que ni tant sols una per segle. Es clar! però sabem que no serà així. "Un sol assassinat per segle ja seria massa" també, però sabem que no serà així. Les dades ens serveixen per mostrar que ens estan enganyant. Que maximitzen especialment tot allò que fa l'home i amaguen tot el què fa la dona. Jo estic amb la ciència, i la ciència diu que som igual de bons i dolents homes i dones. Dolenteria expressada lleugerament diferent. Ells més impulsius i contundents, elles més de sotamà. Saps de què serveix el número de 900 violacions a l'any? per posar en evidència que ens menteixen quan les feministes ens diuen que "no ha dona que no l'hagin violat" o que les dones he de sofrir violacions en massa. Apliquem els números? 900 sobre 24 milions de dones a Espanya son el 0,0037%. No creus que amb aquests números no pots anar dient que les dones han de tenir tanta por de tots els homes perquè son uns violadors? no creus que s'intenta donar la imatge a la gent que una part important dels homes son violadors? Creus que només s'ha de reaccionar i fer articles histèrics, manifestacions etc quan es fan violacions i no quan es fan assassinats o pallisses? Creu-me, és una mena d'odi a l'home que porta a tot això. Malgrat això, jo opino que les dones i els homes son igual de meravellosos i igual de perversos. I ens hem d'ajudar i no acusar-nos.
 5. Icona del comentari de: Pere Miñarro a novembre 21, 2017 | 00:11
  Pere Miñarro novembre 21, 2017 | 00:11
  Per favor, estic buscant un video que ficarem sobre una xiqueta que encara està dins la panxa de sa mare i li diu a son pare totes les coses que li van a passar. L'he buscat en les carpetes de recursos i no el trobe. També m'agradaria saber com puc trobar el video del perfum on es compara la publicitat per a homes i la que fan per a les dones. Moltes gràcies per ajudar-me
 6. Icona del comentari de: Gemma Segura a novembre 21, 2017 | 20:02
  Gemma Segura novembre 21, 2017 | 20:02
  http://www.catorze.cat/noticia/8089/papa/em/diran/puta
 7. Icona del comentari de: Anònim a novembre 22, 2017 | 16:15
  Anònim novembre 22, 2017 | 16:15
  Ja està bé que els homes es sentin amb tot els dret del món de dir que frases o situacions que aquestes vinyetes representen son falses, inventades o exagerades. JO soc DONA menor de 30 i he sentit i viscut vàries situacions ben semblants. Per altra banda, que mes dona si violen 900 dones,en maten 400 i d'homes 500 etc...??? No mescleu ous amb caragols com diuen a Mallorca. Si et maten o et violen anat pel carrer o perque entren a casa teva (sent inocent i no tenint negocis obscurs...) NO ESTÀ BÉ, és culpa de la persona que ho fa (es aquesta persona la que ho ha de pagar), no de la víctima sigui del color que sigui i vesteixi com vulgui. I punt!!!!!!!!!!??
 8. Icona del comentari de: T Vidal a novembre 26, 2018 | 07:49
  T Vidal novembre 26, 2018 | 07:49
  El 1r comentari d'aquest article m'ha semblat tant lamentable, tant poc conscient de la realitat heteropatriarcal en la que vivim i tant ofensiu que crec que podria estar escrit per qualsevol dels homes que surten a les vinyetes.
 9. Icona del comentari de: Lauraa a novembre 26, 2018 | 13:14
  Lauraa novembre 26, 2018 | 13:14
  Les reivindicacions segueixen presents, massa presents. Dubto que cap dona et pugui negar que, d'una manera, en un àmbit o un altre, amb més o menys subtilesa, no ha rebut cap comentari o acte masclista. Sigui o no sigui extrem, és necessari visualitzar-lo per canviar-lo. I fer-ho no deslegitima cap altra lluita, al contrari. El fet que les estadístiques diguin que moren més homes al carrer que dones (i parlo sense conèixer l'estadística) no li resta importància a la por de totes les dones a sortir de nit. No és un atac als homes (com molt bé reflexa la vinyeta de "No todos los hombres lo hacen", és una presa de consciència que hauria de ser comuna que porti a canviar actes com aquests que, repeteixo, segueixen molt presents. El dia que totes aquestes reivindicacions deixin de ser necessàries, serà el dia que ningú necessitarà aixecar la mà per negar-ho.
 10. Icona del comentari de: Anònim a novembre 26, 2018 | 21:55
  Anònim novembre 26, 2018 | 21:55
  Ja prou de ciminalitzar per sistema al home, hi han homes bons i dolents, a mí la parsula violència masclista em sembla lamentable, els abussos als nens o el maltractament a avis o animals no te tan ressó i passa cada dia. Ah i els casos d homes maltractats psicològicament per part de les dones?.. Aaiiss no que això no ven tant. Aquí hi ha persones dolentes no tot lo dolent ho fan els homes.. Jo he arribat a dirli a una amiga meca que estava maca i m ha arribat a tatxar de masclista. En fí passar a l altre costat culpant de tot als homes dubto que sigui la solució. Per cert, tant que us ompliu la boca amb aquesta parula Patriarcat... Us recordo que a la majoría de les cases quí mana i qui educa als fills es la dona, ho sigui que ja està tot dit. Ni tots els homes som dimonis, ni totes les dones sou unes santes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa