Hi ha nines, limitades per un estereotip, que allunyen els menuts de la realitat. L’artista canadenca Wendy Taso n’és conscient i per això ha tirat endavant un projecte tan original com educador: Mighty Dolls. Ha convertit una moda infantil, les famoses nines Bratz, en dones que representen una sèrie de valors. Que trenquen amb la moda d’una bellesa banal i frívola perquè els nens i les nenes puguin tocar de peus a terra mentre fan volar la imaginació.

1. Frida Kahlo (Ciutat de Mèxic, 1907). Pintora i poeta, les seves obres giren entorn del seu món, en què sovint s’hi entreveia el dolor. “Mai pinto somnis o malsons. Només pinto la meva realitat.”

Wendy Taso


2. Malala Yousafzai (Pakistan, 1997). És coneguda pel seu activisme a favor dels drets de les dones a la vall del riu Swat, on el règim talibà ha prohibit que les nenes vagin a l’escola. El 2012 un milicià del TTP va intentar assassinar-la disparant-la amb un fusell. Va rebre el premi Nobel de la pau el 2014. “Un nen, un professor, un llibre i una ploma poden canviar el món. L’educació és l’única solució.”

Wendy Taso


3. Roberta Bondar (Canadà, 1945). És la primera dona canadenca que ha estat astronauta. “Volar a l’espai és veure la realitat de la Terra, la vaig veure sola. L’experiència em va canviar la vida i la meva actitud davant d’ella. Sóc afortunada.”

Wendy Taso


4. Waris Dirie (1965, Somàlia). Model, escriptora i activista social. Ha lluitat contra la mutilació genital femenina, ha estat ambaixadora de l’ONU i ha fundat luna organització contra aquesta brutalitat. “La mutilació genital femenina es fa a nenes. Nenes que són àngels fràgils i impotents, que no es poden defensar. És un crim contra elles i contra la humanitat. Hem d’aturar-ho.”Wendy Taso

5. Jane Godall (Anglaterra, 1934). És una activista mediambiental i missatgera de la pau. És considerada una de les expertes més grans en ximpanzés. “La destrucció de l’hàbitat sovint està vinculada a la cobdícia i al materialisme del món desenvolupat.”

Wendy Taso


6.

Wendy Taso


7. J. K. Rowling (Anglaterra, 1965). Novel·lista britànica, autora de Harry Potter: “És impossible viure sense fracassar en alguna cosa, si no és que vius amb tant de compte que al final acabes no vivint.”

Wendy Taso


8.

Wendy Taso


La mateixa artista ha fet un altre projecte, Repainted Dolls, en què ha transformat les nines Bratz en nenes normals: amb la cara sense maquillatge, amb roba còmoda i senzilla i amb una actitud natural. És així com ha aconseguit que cadascuna tingui una nova personalitat i una nova vida.

9. Abby.

Wendy Taso


10. Bella.

Wendy Taso


11. Carina.

Wendy Taso


12. Deena.

Wendy Taso


13. Emma.

Wendy Taso


14. Fiona.

Wendy Taso

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Twice a juny 02, 2016 | 19:59
    Twice juny 02, 2016 | 19:59
    Fantàstica la bellesa natural d'aquestes nines. Que gran la diversitat que ens fa úniques sense estereotips.
  2. Icona del comentari de: Anònim a juny 02, 2016 | 23:25
    Anònim juny 02, 2016 | 23:25
    Crec que el feminisme encara te molt a fer en les modes actuals de juguines, roba, dibuixos animats,.. que estan arribant a les nostres filles !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa