Les frases que hi ha a cada cartell són les paraules que dones que han patit violacions han hagut de sentir. És el pes de la culpa. Sovint carregat per una societat que, en comptes de fer-los costat, assenyala les víctimes com a culpables. Fent que se n’avergonyeixin i que fins i tot, per por, acabin callant. Com si dur unes faldilles massa curtes, no preveure que això podria passar, caminar sola o ser massa amable en poguessin ser la causa.

Després que una noia inconscient fos violada darrere d’un contenidor en una festa de la Universitat de Stanford, Yana Mazurkevich –a través del projecte fotogràfic Dear Brock Turner (és el nom del violador)– ha volgut clavar un cop de puny a la taula per dir prou. Perquè quedi clar que el culpable només és el qui agredeix. I punt.


Va ser culpa meva, anava borratxa.

Foto: Yana Mazurkevich


Estava sent massa amable.

Foto: Yana Mazurkevich


No hauria d’haver estat caminant sola.

Foto: Yana Mazurkevich


No puc dir que no al meu nòvio.

Foto: Yana Mazurkevich


Hauria de saber com protegir-me.

Foto: Yana Mazurkevich


Hauria d’haver esperat que això passés.

Foto: Yana Mazurkevich


No hauria d’haver deixat de beure.

Foto: Yana Mazurkevich


Les meves faldilles eren massa curtes.

Foto: Yana Mazurkevich

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JRRiudoms a setembre 23, 2016 | 15:03
    JRRiudoms setembre 23, 2016 | 15:03
    És un insult a la Intel·ligència i a la moralitat aliena criminalitzar gratuitament a totes les persones d'un determinat sexe (el masculí). Jo no tinc cap culpa que algú violi a una noia borratxa. I tampoc en tinc jo la culpa que una noia borratxa no sigui conscient d'allò que introdueixen al seu cos. I tampoc no tinc cap culpa que algú vulgui provocar i algú caigui en la provocació. Potser enlloc de tantes campanyes de criminalització vers els mascles i victimització de les femelles, caldria fer campanyes de reponsabilitzar-se davant la mateixa persona i davant dels altres. Jo participo en campanyes contra el consum d'alcohol i per uns hàbits de vida saludables, i me n'he tingut de sentir de tot. Atentament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa