M’avergonyeix explicar
on vaig conèixer Gog;
en un manicomi particular.

Giovanni Papini


No sabria precisar amb exactitud el naixement de Gog. Diria que m’ha acompanyat des de sempre, calladament, observant les meves passes. Potser per això resulta difícil dibuixar la frontera entre ell i jo, malgrat les diferències que ens separen. Som éssers independents, amb caràcters i actituds diferents, però alhora amb una profunda connexió interior. Gog Rainer –per als amics només Gog- encarna el millor i el pitjor de mi. És un homenet petit i rabassut, barbut, d’ulleres gruixudes i aire distret. Acostuma a ser curiós i amable però quan convé és àcid i punyent, sensible i profund. Gog és en el fons un reflex de les nostres vides, un mirall que a voltes ens elogia i a voltes ens assenyala.

Les línies que el dibuixen són com ell: senzilles, potser maldestres i imperfectes, però sinceres. També el seu origen és humil. Gog es va personificar per primera vegada als tovallons dels bars de Barcelona per escoltar i aprendre de les converses inacabables amb amics i coneguts. A poc a poc –gairebé sense adonar-me’n- acabà tenint vida pròpia. Gog és part de mi però no és pas jo. Gog és part de tu encara que l’acabis de conèixer. Gog ens coneix millor que nosaltres mateixos. Gog som tots dos però no és ningú. I des que el conec que em pregunto una vegada i una altra sense resposta: qui és realment Gog?


1.2.

Bernat Puigdollers3.

Bernat Puigdollers4.

Bernat Puigdollers5.

Bernat Puigdollers6.

Bernat Puigdollers7.

Bernat Puigdollers8.

Bernat Puigdollers

9.

Bernat Puigdollers10.

Bernat Puigdollers11.

Bernat Puigdollers12.

Bernat Puigdollers13.

Bernat Puigdollers14.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Núria Aymamí a octubre 29, 2019 | 11:24
  Núria Aymamí octubre 29, 2019 | 11:24
  Molt interessant la teva anàlisi a través d’en Gorg, tanto monta monta tanto! No se si viu en tu o el carregues a l’esquena ? Està clar que ets tu, oi?
 2. Icona del comentari de: Vicent F a octubre 29, 2019 | 17:19
  Vicent F octubre 29, 2019 | 17:19
  M'han encantat per l'expressivitat dels dibuixos i la proximitat de les cabòrires
 3. Icona del comentari de: Pola F a octubre 30, 2019 | 18:46
  Pola F octubre 30, 2019 | 18:46
  Genials i molt divertides les cabòries d'en Gog Rainer!!!!! Felicitacions!!!!! : )

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa