Vaig néixer a Navàs (1969) davant de l’estació d’un tren que no tenia pressa. En tenia tan poca que el van treure al cap de poc temps. Vaig créixer fent cabanes a l’Alzineta quan encara hi havia molts pins grans i preciosos, fent fogueres per Sant Joan al Pla del Gubianas, jugant al campanar quan la porta encara estava sempre oberta, a futbol amb els amics cada dia de la setmana, i mirant com passava el ramat per davant d’on vivia. Dibuixava, pintava, com tothom a casa meva.

Un dia una mestra em va dir que ja no dibuixaríem més a classe, perquè ja teníem 9 anys. Més tard vaig descobrir que hi havia persones adultes que es dedicaven professionalment a fer il·lustracions. Jo ja no era un nen i no sabia segur què volia ser quan fos gran. Això sí, volia ser feliç. Com els de casa meva, com els del cau, com els geganters, com tanta altra gent.

No hi ha el tren ni l’estació, falten molts pins a l’Alzineta, el campanar sempre és tancat. Però he descobert que hi ha persones adultes que escriuen històries i contes de trens, d’arbres, de campanars. I de xais com aquells del ramat que passava per davant de casa. I m’agrada imaginar mons, i els provo de canviar i de pintar-los de colors nous. I ves per on, la gent més feliç que conec són adults que canvien el color del món sempre que poden.


1.2.3.

4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a octubre 15, 2019 | 18:33
    Anònim octubre 15, 2019 | 18:33
    Vaig néixer davant la mateixa estació, vaig fer les mateixes cabanes i vaig cuidar les mateixes fogueres, vaig veure passar el mateix ramat, vam gaudir del mateix cau, vam ser amics, i veïns, Valentí, t'envejo aquesta facilitat per imaginar móns, com tu dius. Els dibuixos són fantàstics! Tant de bo en aquests dies que vivim tots trobem la manera de pintar de colors nous! Que s'encomani. Una abraçada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa