Tres voltes rebel

14 il·lustracions que reivindiquen la lluita feminista

Arxivat a: Feminisme, Passadís

Vaig néixer a Almussafes (València) el 1994. Vaig crear el projecte Tres voltes rebel d’una manera totalment natural. Estudiava un màster d’il·lustració i em van demanar que fes una sèrie de tres il·lustracions que versessin sobre algun tema.

Sempre he tingut un pensament bastant crític i un caràcter reivindicatiu, però mai ho havia mostrat als meus dibuixos perquè pensava que no havia de barrejar-ho. Fins que va arribar aquell treball. Vaig decidir il·lustrar dones fortes: Marina Ginesta, Frida Kahlo i el típic cartell de propaganda We Can Do It. Vaig anomenar aquesta sèrie Tres voltes rebel per Divisa, el poema de Maria-Mercè Marçal que vaig estudiar a batxillerat i que el recordava com un dels més bonics, ja que és amb el que més m’havia sentit identificada. Entre els seus versos l’escriptora parlava de tres lluites: la del feminisme, la de classes i la cultural. I després de dibuixar les tres imatges, vaig creure que era el moment perfecte per obrir un nou compte a les xarxes socials i que el pseudònim que faria servir no podia ser un altre.

La música reivindicativa en català va marcar la meva adolescència. A les lletres d’aquelles cançons trobava el meu pensament fet paraules i ritme i allò em reconfortava. Així que vaig pensar que havia arribat el moment en què havia de fer servir la meva arma per comunicar aquest missatge, si era possible a més gent, i aquest cop de forma gràfica. Sento que no només puc gaudir de fusionar les meves dues passions, la música i la il·lustració, sinó que també tinc la satisfacció d’estar fent una funció social: compartir un missatge que necessita ser difós. 


1. 2.3.4.


5. 


6. 7.

8.9.


10.

 

 
11.

12. 


13.


14. 

Comentaris

  Anònim Octubre 13, 2017 9:30 pm
  Molt ben assolit
  Anònim Octubre 15, 2017 10:24 am
  Crec que tens moolt talent i saps aprofitar-lo com ningú! Totes aquestes il·lustracions són meravelloses!! He llegit que vas estudiar un màster en il·lustració i m'agradaria fer-te/fer-vos una consulta. A mi també m'encanta tot el món de l'art, en especial la il·lustració, des de petita he pensat que m'agradaria ser il·lustradora, però no sé per on començar. Tinc 18 anys, aquest curs he començat una carrera però noto que no es lo meu, així que agrairia molt que em poguéssiu orientar sobre quin camí seguir per poder dedicar-me a la il·lustració. Què vas estudiar tu? Moltes gràcies per avançat ❤️
  Miguel Ant. Moyano Domingo Abril 10, 2018 7:24 pm
  El futuro social esta en vuestras manos. Para mi sois la única esperanza. Los hombres estamos aborregados. Gracias por vuestro valor.
  Aïda. Maig 3, 2018 7:17 pm
  Junts i amb amor podem ser-ho tot.
  Esperanza Agost 27, 2018 9:42 am
  ENHORABONA AME!!!!! [email protected] col.leccio !!!!!

Nou comentari

Juan Miguel Morales
Envia'ns un àngel que sigui com tu
Aniré com quan anàvem junts/ darrere les teves passes,/ d'esquena al futur
Més entrades...
Les flors de cada mes
Un calendari ens ensenya què floreix, de gener a desembre, en un jardí molt especial de Londres
Més entrades...