Joseph Mallord William Turner. Llac Buttermere, amb la part de Cromackwater, Cumberland, un xàfec (exposat el 1798) Tate. Acceptat per la nació com a part del Llegat Turner, 1856. Foto Tate.
Joseph Mallord William Turner. Llac Buttermere, amb la part de Cromackwater, Cumberland, un xàfec (exposat el 1798) Tate. Acceptat per la nació com a part del Llegat Turner, 1856. Foto Tate.

Catorze recomana les exposicions, tant provinents d’altres museus d’arreu del món com de producció pròpia, que es poden visitar i gaudir al Museu Nacional d’Art de Catalunya durant aquest estiu de 2022.

L’estiu, i més si podem gaudir d’uns merescuts dies de vacances, és un molt bon moment per descobrir llocs nous, però també noves mirades. El MNAC ens convida, per exemple, a mirar la natura a través de l’art amb l’excepcional exposició Turner. La llum és color, provinent de la TATE de Londres, i la bonica exposició El batec de la Natura, de producció pròpia, una mostra de la fascinació dels artistes catalans del segle XIX pels entorns naturals. A més d’aquestes dues propostes, la natura també és present a ID Project, instal·lació de fotografies de l’artista Jordi Bernadó a la sala Oval, i també a la col·lecció del MNAC, en els paisatges d’obres del Renaixement i el barroc entre altres.

Núria Pompeia. Original per al llibre Maternasis, 1967
Núria Pompeia. Original per al llibre Maternasis, 1967.

Però durant aquest estiu, al MNAC també són possibles altres maneres d’observar. A través de la mirada particular de Benet Rossell, o en clau femenina, gràcies a l’exposició Maternasis, que pren el nom d’un llibre icònic de l’artista Núria Pompeia, editat el 1967, i permet redescobrir creadores sorprenents, algunes fins fa poc temps oblidades, com ara Mari Chordà, Roser Bru, Parvine Curie i la mateixa Núria Pompeia.

A aquestes propostes del MNAC, se suma l’ocasió excepcional de visitar l’exposició dels frescos de la capella Herrera d’Annibale Carracci, feta amb la col·laboració del Museo del Prado i la Barberini Gallerie Corsini Nazionali, que fa parada a Barcelona abans de marxar cap a Roma.

Què: les exposicions del Museu Nacional d’Art de Catalunya.
On: al Museu Nacional d’Art de Catalunya (Palau Nacional, Parc de Montjuïc).
Quan: durant el juliol i l’agost de 2022.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa