«A través dels projectes com World Press Photo Barcelona, la fotografia es converteix en una eina de sensibilització social», diu Silvia Omedes, directora de Photographic Social Vision. Aquesta institució, amb el suport de la Fundació Banc Sabadell, presenta l’exposició més important de l’àmbit del fotoperiodisme: el World Press Photo 2017. Barcelona és una de les primeres parades on mostrar les millors fotografies del concurs. El subtítol de la mostra és Veure per entendre: les imatges són testimonis vius dels conflictes polítics, la mobilitat humana, l’impacte de l’ésser humà al medi ambient o la influència de la tecnologia a les nostres vides.

L’exposició, que es podrà veure fins al 5 de juny al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, recull les 143 peces que han guanyat entre les 80.408 que s’hi van presentar. Entre els fotògrafs guanyadors, n’hi ha quatre que són espanyols. Per facilitar la comprensió dels treballs i que els visitants coneguin les obres amb profunditat, s’ofereixen diverses activitats paral·leles. Des de visites al públic, per a empreses i per a escoles, fins a activitats per a professionals amb els fotògrafs guanyadors i conferències gratuïtes. Es poden consultar totes aquí.

1. Un assassinat a Turquia, Burhan Ozbilici. World Press Photo de l’any.

Foto: Burhan Ozbilici, The Associated Press2. Prenent partit a Baton Rouge, Jonathan Bachman. Temes contemporanis: Primer Premi de Fotografies individuals.

Foto: Jonathan Bachman, Thomson Reuters3. La trampa líbia per als migrants, Daniel Etter. Temes contemporanis: Tercer Premi de Fotografies individuals.

Foto: Daniel Etter4. Les víctimes silencioses d’una guerra oblidada, Paula Bronstein. Vida quotidiana: Primer Premi de Fotografies individuals.

Foto: Paula Bronstein, per a Time Lightbox / Pulitzer Center For Crisis Reporting5. La suor fabrica campions, Tiejun Wang. Vida quotidiana: Segon Premi de Fotografies individuals.

Foto: Tiejun Wang6. L’oest salvatge de la Xina, Matthieu Paley. Vida quotidiana: Tercer Premi de Fotografies individuals.

Foto: Matthieu Paley7. Abandonats, Santi Palacios. Temes d’actualitat: Segon Premi de Fotografies individuals.

Foto: Santi Palacios8. La lluita d’Iraq per recuperar les seves ciutats, Sergey Ponomarev. Temes d’actualitat: Segon Premi de Reportatges gràfics.

Foto: Sergey Ponomarev, per a The New York Times9. Els dies negres d’Ucraïna, Valery Melnikov. Projectes a llarg termini: Primer Premi.

Foto: Valery Melnikov, Rossiya Segodnya10. Caretta Caretta atrapada, Francis Pérez. Naturalesa: Primer Premi de Fotografies individuals.

Foto: Francis Pérez11. Monarques a la neu, Jaime Rojo. Naturalesa: Tercer Premi de Fotografies individuals.

Foto: Jaime Rojo12. Allò que l’Estat Islàmic deixa al seu pas, Magnus Wennman. Gent: Primer Premi de Fotografies individuals.

Foto: Magnus Wennman, Aftonbladet13. Enfarinat, Antonio Gibotta. Gent: Segon Premi Reportatges gràfics.

Foto: Antonio Gibotta, Agenzia Controluce14. ​Explosió d’una bomba al Pakistan, Jamal Taraqai. Notícies d’actualitat: Primer Premi de Fotografies individuals.

Foto: Jamal Taraqai, European Pressphoto Agency

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a abril 30, 2017 | 04:08
    Anònim abril 30, 2017 | 04:08
    Quina pena, llàstima i desgràcia que l'ésser humà permeti i provoqui que els animals com la tortuga de la fotografia pateixin d'aquesta manera. PROU TORTURES!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa