Autoretrat de Gabriel Ferrater, 7-VII-1951.
Autoretrat de Gabriel Ferrater, 7-VII-1951.

Catorze recomana la 20a edició del Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater, que convoca l’Ajuntament de Sant Cugat, en col·laboració amb Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater. La convocatòria és oberta fins al 31 de gener de 2022.

Des de 2001, l’Ajuntament de Sant Cugat, en col·laboració amb Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, convoca un dels certàmens poètics en llengua catalana més ben dotats econòmicament: el guanyador rebrà 8.530 euros, a més d’una escultura de l’artista santcugatenc Pep Codó. El premi impulsa la poesia catalana i homenatja Gabriel Ferrater, qui, nascut a Reus, va viure els seus últims anys de vida, del 1965 al 1972, en aquesta ciutat del Vallès.

Entre els premiats d’altres anys hi ha Dolors Miquel, Eva Baltasar, Andreu Gomila i el darrer, Carles Dachs, que ha rebut el guardó per Vent a la mà. Jordi Cornudella, membre del jurat també en aquesta edició de la qual s’obre convocatòria, destaca que “no és un premi de capelletes, ni de tendències, ni d’escola: els llibres que s’han premiat en totes les edicions, d’estils ben diferents, dibuixen tot un panorama de la literatura catalana”.

El Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater compta amb un nivell alt de participants, que provenen de les diverses parts del territori de llengua catalana. El jurat de la 20a edició el formen Jordi Cornudella, Anna Maluquer, Marta Pessarrodona, Susanna Rafart i Marc Romera, i farà públic el seu veredicte el juny de 2022. En podeu consultar les bases completes en aquest enllaç.

Què: la 20a edició del Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater.
On: al Registre General de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Plaça de la Vila, 1).
Quan: fins al 31 de gener de 2022.

Més informació.

Carles Dachs, guanyador de la 19a edició per Vent a la mà.
Carles Dachs, guanyador de la 19a edició per Vent a la mà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa