El magazín literari i de creació Catorze ha guanyat el premi Lletra 2015 a la millor iniciativa digital de i sobre literatura catalana, convocat per la Fundació Prudenci Bertrana i el Projecte LletrA de la Universitat Oberta de Catalunya. El guardó ens anima a seguir treballant amb il·lusió a favor de la cultura.

El veredicte
El jurat del premi Lletra ha estat integrat per Josep Maria Fonalleras, Gemma Lluch, Daniel Riera, Carles Sigalés i Joan Ramon Veny. Aquest és el veredicte, fet públic el 17 de setembre en el marc dels Premis Literaris de Girona:

«Havent pres en consideració els vint-i-un projectes presentats, el jurat acorda concedir el Premi LletrA 2015 a Catorze.cat, per posar els fonaments d’un espai digital català de confluència entre la literatura, el teatre, el cinema, l’art i la música, on s’alternen col·laboradors de renom i trajectòria consolidada amb veus joves i inèdites, que troben en Catorze l’oportunitat de donar-se a conèixer en un context de qualitat.

Catorze s’adreça a una àmplia comunitat de consumidors culturals, plural i exigent, que cerquen un prescriptor de referència, atent tant a la tradició literària com a les novetats més recents. El reconeixement d’aquest públic es fa palès en els centenars de milers de visites rebudes i els més de 20.000 seguidors a les xarxes socials que ha aconseguit, en tan sols un any de vida.

El disseny, molt equilibrat visualment, es centra en l’usuari i afavoreix la navegació i l’experiència del lector, qui pot accedir a Catorze des de diferents tipologies de dispositius gràcies al seu correcte desenvolupament multiplataforma que afavoreix la ubiqüitat de l’espai.

Amb aques
t guardó reconeixem també la vocació emprenedora d’aquells professionals de la comunicació cultural que inverteixen els seus talents i recursos a donar suport a la promoció dels creadors més joves i la internacionalització de la cultura catalana a la xarxa.»


Catorze (www.catorze.cat) és un magazín literari i de creació que neix l’1 d’abril del 2014, fundat per l’escriptora i periodista cultural Eva Piquer. L’objectiu de Catorze és ser, fer i encomanar cultura. A part de ser un mitjà de difusió, és sobretot una plataforma per a la creació. Dóna visibilitat al que es fa ara i aquí en els terrenys literari, teatral, cinematogràfic, artístic i musical. Es proposa descobrir noves veus literàries i artístiques. Catorze treballa desacomplexadament a favor de la cultura.

Eva Piquer (Barcelona, 1969) és escriptora i periodista cultural. Edita i dirigeix el magazín literari i de creació Catorze. Ha guanyat els premis de novel·la El Vaixell de Vapor 1996, Marian Vayreda 1998 i Josep Pla 2002. L’any 2006 va rebre el premi Atlàntida a la millor articulista en llengua catalana. Va ser directora literària de l’editorial Thassàlia. Va dirigir el suplement Cultura del diari Avui. Escriu una secció setmanal sobre llibres al diari Ara. Col·labora a Catalunya Ràdio des del 1992. Ha impartit classes de periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i ha fet de corresponsal a Nova York. Com a escriptora ha publicat una dotzena de llibres de ficció i no-ficció, a més de participar en volums col·lectius.

Xarxes socials
– Més de 18.800 seguidors a Facebook.
– Més de 8.300 seguidors a Twitter.
– Milers d’usuaris reben el butlletí quinzenal de Catorze al seu correu.
– El 2015 ha obert compte d’Instagram i canal de YouTube.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Isabel Carné a setembre 18, 2015 | 12:03
  Isabel Carné setembre 18, 2015 | 12:03
  Desitjo poder seguir-vos per molts anys. Feu un treball carregat de poesia...
 2. Icona del comentari de: Mgcanor a setembre 19, 2015 | 09:41
  Mgcanor setembre 19, 2015 | 09:41
  Moltes felicitat, ben merescut. Endavant
 3. Icona del comentari de: Enric Viladot a setembre 21, 2015 | 10:40
  Enric Viladot setembre 21, 2015 | 10:40
  Moltes felicitats, la feina ben feta sempre té recompensa.... Per molts anys. Enric Viladot
 4. Icona del comentari de: glòria olivella a setembre 23, 2015 | 14:19
  glòria olivella setembre 23, 2015 | 14:19
  Us felicito per aquest premi LLETRA. Amb un nom com el nostre (CATORZE-14) un dia d'aquests també us/ens donaran el premi NÚMERO!

Nou comentari

Comparteix