Foto: Fundació Carulla


La Fundació Carulla es va crear el 1973 per promoure la llengua i els valors que configuren la societat catalana i per donar empenta a l’educació, la cultura i la societat. Aquest dilluns 18 de desembre, Nicolau Brossa ha estat nomenat president de la Fundació en substitució de Joaquim Coello, i en el marc de la presentació del cinquantè aniversari de la publicació La Nadala de la Fundació Carulla.

“Per mi és tot un honor assumir la Presidència de la Fundació, una responsabilitat que encaro amb gran il·lusió. Suposa recollir el llegat, entre d’altres, dels meus avis i de la meva mare. Ells van saber entendre els reptes que plantejava Catalunya en el seu moment, i contribuir a donar-hi resposta. Espero que la meva generació sapiguem fer el mateix en el context actual”, afirma Brossa.

Brossa va néixer a Barcelona el 1975, és fill de l’expresident de la Fundació, i representa el relleu generacional al capdavant de l’entitat. En aquesta nova etapa, seguirà apostant per la transformació social mitjançant la cultura i l’educació, i aportarà idees i projectes que vetllin per un país lliure i obert.

La Nadala 2017 ha celebrat el seu cinquantè aniversari amb un número especial que explica la història de la publicació, i que fa un repàs pels canvis històrics més significatius que ha viscut Catalunya i el món durant l’últim mig segle. A més a més, és l’eina de micromecenatge dels Premis Baldiri Reixac, que dirigits a mestres, escoles i alumnes, enguany celebren la 40a edició.

Foto: Fundació Carulla

Nou comentari

El piano

Comparteix

De mi

Som de carn i os i som esquerda
Comparteix

Paranoid Android

When I am king / You will be first against the wall
Comparteix

No ho puc fer per tu

Si ets bo per començar, també vull veure si ho acabes
Comparteix

Something

I don't want to leave her now/ You know I believe and how

Passadís

Equipo Crónica. Sense títol, 1972. Aquarel·la i guaix sobre teixit, 54 x 39 cm.
Comparteix

Tots van ser Picasso

Els Espais Volart exposen la col·lecció de 400 tapets decorats per artistes i escriptors en solidaritat amb el pintor
Comparteix

La Venus de Botticelli

14 obres d'un dels artistes més reconeguts del primer Renaixement
Comparteix

La soledat segons Hopper

14 obres de l'artista més representatiu de la pintura estatudinenca del segle XX
Comparteix

Soc infermer i només tinc dues mans

14 il·lustracions sobre la rutina del personal sanitari

Comparteix